Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F-35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F-35

«Θα συνεχίσουμε την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες και εκλεγήκαμε»

«Θα συνεχίσουμε την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες και εκλεγήκαμε. Να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο αλλάζει την Ελλάδα. Ακούμε την κοινωνία και τους αγρότες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αύξηση το κόστους παραγωγής και αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Οι πόρτες μας είναι ανοικτές και θα στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα υπογράμμισε όσο το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές μας δυνατότητες», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά ξεκίνησε με τις σημαντικές εξελίξεις το Σαββατοκύριακο όσον αφορά στην επιστολή που έλαβε από τις ΗΠΑ με την οποία εντάσσεται και επίσημα η Ελλάδα στο πρόγραμμα εξοπλισμών.

Τι θα γίνει με τις μεταρρυθμίσεις

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις είπε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο έχει δρομολογηθεί αλλά προχωρά και η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αναφέρθηκε στην αναταραχή που υπάρχει και τόνισε ότι δεν θέλουμε μόνο να ανοίξουμε την εκπαίδευση αλλά και να ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση, είπε ακόμα συνεχίζει να στηρίζει τους αδύναμους και αξιοποιεί το δημοσιονομικό πλεόνασμα και έκανε ειδική αναφορά στην ενίσχυση του επιδόματος γέννησης το οποίο είπε ότι από τη μια στηρίζει το εισόδημα αλλά και έχει να κάνει και με το δημογραφικό.

Τα F-35

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απόκτηση των F-35 και στην επιστολή του αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Όπως είπε ο πρωθυπουργός με αυτή την επιστολή επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδος. «Η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι μία αξιόπιστη αλλά και δυναμική εξωτερική πολιτική μπορεί να έχει πολύ ουσιαστικό αντίκρισμα για τη μελλοντική θωράκιση της Ελλάδας, ειδικά για τον τομέα της ενίσχυσης της αποτρεπτικής της δυνατότητας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις