Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έλενα Ακρίτα: «Πάντα με την Συλλογική Κουζίνα El Chef. Από τότε που κάποιοι τον είχαν θεοποιήσει»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλενα Ακρίτα: «Πάντα με την Συλλογική Κουζίνα El Chef. Από τότε που κάποιοι τον είχαν θεοποιήσει»

Το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα μετά τις αποκαλύψεις για τον επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Ακόμα και σε μια εποχή που έχουμε συνηθίσει να αποκαθηλώνουμε ήρωες και πρότυπα, η είδηση ότι ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας, «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα έκανε ένα σύντομο σχόλιο για την υπόθεση: «Πάντα με την Συλλογική Κουζίνα El Chef. Από τότε που κάποιοι τον είχαν θεοποιήσει», έγραψε.

«Τι γίνεται; Δεν έμεινε και συννεφο να πέσουμε», έγραψε ένας σχολιαστής κάτω από την ανάρτηση, ενώ ένα άλλο σχόλιο ανέφερε: «Ας μην βιαζόμαστε Έλενα. Μας ήρθε το τούβλο με την Κιβωτό και δεν μιλάμε ακόμα μέχρι να τελειώσουν οι δικαστικές διαδικασίες. Αν αποδειχθούν αλήθεια και το ένα και το άλλο, πρόσωπα που πραγματικά τα είχαμε θεοποιήσει, εγώ πλέον δεν θα εμπιστεύομαι καμία συλλογικότητα».

 

«Εγκληματική οργάνωση»

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας, από το 2020 ο Κώστας Πολυχρονόπουλος συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με την μητέρα του και τον γαμπρό του αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Αρχή διέταξε τη δέσμευση «κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων». Όπως αναφέρεται, αυτό που προκαλεί εντύπωση στο περιεχόμενο της σχετικής διάταξης είναι η διαδρομή του χρήματος που έπαιρνε η Κοινωνική Κουζίνα από τις δωρεές.

Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, αποκομίστηκε παρανόμως, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξης σε αυτή, καθώς και της απάτης μαζί με τη μητέρα και τον γαμπρό του. Το εγκληματικό προϊόν που φέρεται να προέκυψε από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε 600.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στη διάταξη της Αρχής. Οι ελεγκτές ξεσκόνισαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει λογαριασμό σε κάποια τράπεζα.

 

«Να έρθουν να με πάρουν»

Μιλώντας στον Alpha από την Πάτρα όπου βρισκόταν, ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας αρνήθηκε τα απάντα: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Όπως υποστήριξε, «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις