Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Fleximan, ο… ήρωας που καταστρέφει τις κάμερες ταχύτητας στην Ιταλία
ΚΟΣΜΟΣ

Fleximan, ο… ήρωας που καταστρέφει τις κάμερες ταχύτητας στην Ιταλία

Ποιο είναι το κίνημα που καταστρέφει τις κάμερες ταχύτητας;

Στην Ιταλία ένας «σκοτεινός» ιππότης ονόματι Fleximan έχει αναλάβει να καταστρέψει με κάθε τρόπο τις κάμερες ταχύτητας, δημιουργώντας επί της ουσίας ένα νέο κίνημα. Ο Fleximan, που πήρε το όνομά του από την ιταλική λέξη για τον γωνιακό λειαντήρα, «flessibile», έχει γίνει ένας λαϊκός ήρωας που εξυμνείται μέσω αφισών και τέχνης σε στυλ κόμικς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ουσία δεν πρόκειται για έναν μόνο άνθρωπο, αλλά για πολλούς και ο ίδιος ο χαρακτήρας του Fleximan υποδηλώνει ότι πολλά ανώνυμα άτομα υιοθετούν το ψευδώνυμο σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ιταλίας για να διαμαρτυρηθούν κατά των καμερών ελέγχου ταχύτητας.

Παρά την αύξηση της δημοτικότητας, η ιταλική αστυνομία, συγκεκριμένα ένας παραστρατιωτικός βραχίονας των Καραμπινιέρων που συνήθως επικεντρώνεται στην καταδίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον Fleximan. Ένας 50χρονος οικοδόμος στην περιοχή Verbano συνελήφθη σε σχέση με την καταστροφή μιας κάμερας ταχύτητας, σηματοδοτώντας την πρώτη σύλληψη στην υπόθεση Fleximan. Η αστυνομία αξιοποιεί το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης, τις πληροφορίες για τις πινακίδες κυκλοφορίας και τις εντατικοποιημένες περιπολίες για να αναλύσει σχολαστικά τα στοιχεία και να καταδιώξει επιπλέον Fleximan.

Παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ιταλία, με μέσο όρο οκτώ θανάτους και 600 τραυματισμούς καθημερινά, οι ενέργειες του Fleximan έχουν πυροδοτήσει μια συζήτηση σχετικά με τον αντιληπτό αντίκτυπο των καμερών ταχύτητας στην ελευθερία και την ασφάλεια του κοινού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις