Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις για παράνομη οπλοφορία έξω από το κέντρο που έχασε τη ζωή του 18χρονος στον Πειραιά
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για παράνομη οπλοφορία έξω από το κέντρο που έχασε τη ζωή του 18χρονος στον Πειραιά

Αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών μετά το τραγικό συμβάν εντόπισαν τα άτομα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το περιστατικό.

Στην σύλληψη δύο ενόπλων ημεδαπών ηλικίας 37 και 42 ετών προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, στο κατάστημα στον Πειραιά, όπου έχασε τις αισθήσεις του για άγνωστους λόγους, 18χρονος που διασκέδαζε και ο οποίος κατέληξε σε νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί, που έφθασαν επί τόπου για έλεγχο συνέλαβαν τα δύο άτομα, τα οποία, ωστόσο, ουδεμία σχέση έχουν με το δραματικό περιστατικό του 18χρονου, ο θάνατος του οποίου αποδόθηκε αρχικά σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο, οι φίλοι του που ήταν μαζί του είπαν κατά πληροφορίες στην Αστυνομία ότι ο 18χρονος δεν ήταν καν μεθυσμένος, οπότε η ακριβής αιτία θα προκύψει από την νεκροτομή. Στη σύλληψη, όμως, των δύο ανδρών που βρέθηκαν στο κέντρο διασκέδασης προχώρησαν οι αστυνομικοί, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, κατείχαν όπλα, ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση.

Κλεμμένο από αστυνομικό

Μάλιστα ο ένας εκ των δύο είχε στην κατοχή του υπηρεσιακό όπλο που είχε κλαπεί το 2020 από αστυνομικό ενώ ο δεύτερος έχει κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβίασης. «Συγκεκριμένα», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «οι ανωτέρω εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ανωτέρω Υπηρεσίας, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, εξάγοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Εκβιάσεις καταστηματαρχών

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις