Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι γιατροί-«μαϊμού» και ο μίμος
ΕΛΛΑΔΑ

Οι γιατροί-«μαϊμού» και ο μίμος

Στην Κατερίνη συνελήφθη Βούλγαρος και αναζητούνται οι συνεργοί του, που κατάφεραν να αρπάξουν 80.000 ευρώ.

Ασύδοτες, παρά τις συνεχείς συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ., οι συμμορίες των μαϊμού-«γιατρών», κατάφεραν να αρπάξουν από γονείς σε Πιερία και Κοζάνη ποσό ύψους 80.000 ευρώ, σε ευρώ, δολάρια, κοσμήματα, χρυσαφικά και χρυσές λίρες. Περιουσίες που πετάχτηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη από τα μπαλκόνια, όταν τα θύματα πείστηκαν από τους κακοποιούς, ότι τα παιδιά τους χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να σωθεί η ζωή τους και χρειαζόταν επίσης η αγορά αναλώσιμων ιατρικών υλικών για να προχωρήσει το «χειρουργός» στην επέμβαση! Και ο «χειρουργός» δεν ήταν άλλος από τον εγκέφαλο της συμμορίας, ο οποίος, για να κάμπτει κάθε αντίσταση των θυμάτων είχε αναθέσει ρόλο και σε συνεργό-«μίμο». Ο οποίος, αναλάμβανε να υποδυθεί το παιδί των θυμάτων και να…εκλιπαρεί «τους γονείς» του(!), να παραδώσουν στους…γιατρούς όσα τους ζητάνε για να κάνουν την ενχείριση και να σώσουν τη ζωή του!

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ήταν αυτοί, που μετά από οργανωμένη επιχείρηση, κατάφεραν να συλλάβουν στην πόλη τους Βούλγαρο με την κατηγορία δύο απατών και πέντε αποπειρών απάτης, που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, σε Πιερία και Κοζάνη. Κατηγορούμενος, όπως και οι ασύλληπτοι συνεργοί του και για εγκληματική οργάνωση, λέει η Αστυνομία, ότι, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος άνδρας μαζί με τρεις τουλάχιστον ακόμη άγνωστους συνεργούς του, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων. Τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματα τους και ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους έχει τραυματιστεί και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Ο μίμος έπειθε τα θύματα

Και κάπου εδώ «έπιανε δουλειά» ο… μίμος: «Μάλιστα», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «για να γίνουν περισσότεροι πειστικοί, μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν στο τηλέφωνο το παιδί τους, επιβεβαιώνοντας τον δήθεν τραυματισμό του και την άμεση ανάγκη να δώσουν τα χρήματα που ζητούσαν. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν 2 ηλικιωμένους σε Πιερία και Κοζάνη και να τους αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα».

Και ακολουθεί αναλυτικά το ιστορικό των απατών:

«Εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα στην Κατερίνη και την έπεισαν να αφήσει σε σημείο που της υπέδειξαν, το χρηματικό ποσό των 8.100 δολαρίων Η.Π.Α., 25 χρυσές λίρες συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 18.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε ο συλληφθείς. Εξαπάτησαν ηλικιωμένο άνδρα στην Κοζάνη και τον έπεισαν να απορρίψει από το μπαλκόνι της οικίας του το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο συλληφθείς.

Επίσης, μέσα σε λίγες ώρες προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα 5 άτομα στην πόλη της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους αποσπάσουν οτιδήποτε. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ, 1 δολάριο Αμερικής και ένα κινητό τηλέφωνο». Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).
  • Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
  • Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις