Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι “μαϊμού” γιατροί “χτύπησαν” στη Ρόδο
ΕΛΛΑΔΑ

Οι “μαϊμού” γιατροί “χτύπησαν” στη Ρόδο

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Οι «γιατροί» χτυπούσαν, πάντα, την πιο ευαίσθητη χορδή ηλικιωμένων. Τους τηλεφωνούσαν αιφνιδιαστικά και τους πληροφορούσαν, δήθεν, ότι η κόρη τους, ο γιος τους, τα εγγόνια τους, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά έριξαν τα δίχτυα τους, στη Ρόδο. «Βροχή» οι τηλεφωνικές κλήσεις σε σπίτια ανύποπτων ανθρώπων.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά την πρώτη ταραχή που προκαλούσαν, έμπαιναν στο ζητούμενο. Απαιτούσαν χρήματα «για τη νοσηλεία» ή «την επέμβαση» κι αν δεν ήταν διαθέσιμα όσα μετρητά ζητούσαν για αγορά δήθεν «αναλώσιμων ιατρικών υλικών», δέχονταν να συμπληρωθούν σε αξία με κοσμήματα και χρυσαφικά! Πίσω από την απάτη των γιατρών «μαϊμού», κρύβονταν ένας 22χρονος αλλοδαπός, μια ημεδαπή 20χρονη, που συνελήφθησαν κι ένα ακόμη άτομο το οποίο αναζητείται στο νησί της Ρόδου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου, που έγιναν αποδέκτες δύο καταγγελιών σε δύο 24ωρα, κατάφεραν να  εντοπίσουν  το ζευγάρι των νεαρών, λίγο μετά τη στιγμή που είχαν πάρει στα χέρια τους από ένα θύμα τους χρυσαφικά τα οποία σκόπευαν να πουλήσουν για να πάρουν μετρητά.

Σε βάρος τους, πληροφορεί η Αστυνομία, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διάπραξης απάτης, τέλεσης κλοπής, κατοχής ναρκωτικών και όπλων.

Πώς περιγράφει τη δράση τους η Αστυνομία

«Ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και ρόλους, καλούσαν τηλεφωνικά ηλικιωμένους, προσποιούμενοι ιατρούς και με το πρόσχημα της επείγουσας χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου επιχειρούσαν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, διερευνώντας σχετική καταγγελία, κατάφεραν χθες το μεσημέρι να εντοπίσουν, με τη συνδρομή ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τους δύο δράστες οι οποίοι μόλις είχαν εισπράξει τιμαλφή από ηλικιωμένη γυναίκα». Στην κατοχή των νεαρών, που ενεργούσαν σαν «εισπράκτορες» της οργάνωσης, την οποία κατευθύνουν άλλοι από τη Βουλγαρία η και από τη Ρόδο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·       Τιμαλφή εκτιμώμενης αξίας 1.000 ευρώ, ως προερχόμενα από απάτη.

·       200 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 τραπεζογραμματίων, ως προερχόμενα από απάτη.

·       Δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο είχαν αφαιρέσει και χρησιμοποιούσαν.

·       Δυο μαχαίρια-σουγιάδες.

·       Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11,7 γραμμαρίων, 40 ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά ακριβείας.

Δύο απάτες

Από την εξέταση των στοιχείων της υπόθεσης, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών, τις οποίες διέπραξαν στις 24 και 26 Ιανουαρίου 2024, λίγο πριν συλληφθούν και τερματιστεί η δράση τους. Το κλεμμένο δίκυκλο και τα τιμαλφή αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις