Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 17χρονος μότοκρος – Ιεράπετρα: Δευτέρα η κηδεία του άτυχου Μάριου
ΕΛΛΑΔΑ

17χρονος μότοκρος – Ιεράπετρα: Δευτέρα η κηδεία του άτυχου Μάριου

Ο άτυχος Μάριος φορούσε κράνος και είχε όλο τον εξοπλισμό, όμως η πτώση του έπεσε από πολύ μεγάλο ύψος

Αύριο Δευτέρα (29.01.2024) θα γίνει η κηδεία του 17χρονου Μάριου Χουλάκη, που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα σε αυτοσχέδια πίστα motocross, στη θέση Περιστεράς στην Ιεράπετρα. Η κηδεία του Μάριου θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας στις 14:00 το μεσημέρι, οπότε και συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο. Ο Μάριος, όπως αναφέρει το neakriti.gr, έκανε προπόνηση στην αυτοσχέδια πίστα motocross, όταν πραγματοποίησε ένα πολύ ριψοκίνδυνο άλμα από χωμάτινο ανάχωμα. Αν και φορούσε κράνος και τον εξοπλισμό του δικυκλιστή, κάποια στιγμή έφυγε με τη σέλα της μηχανής και έπεσε από ύψος που εκτιμάται από 12 έως 15 μέτρα με την πλάτη στο χώμα. Η πτώση του προκάλεσε κατάγματα στα πλευρά, εσωτερική αιμορραγία και βλάβες στα ζωτικά του όργανα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως κατέληξε δύο ώρες αργότερα στα χέρια των γιατρών του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Στη μοιραία προπόνηση ήταν παρόντες, σύμφωνα με πληροφορίες και οι πιο στενοί του φίλοι, που τους είχε ζητήσει να βρίσκονται κοντά του, σε περίπτωση που του συμβεί κάτι απρόοπτο. Οι φίλοι του μαθητή που φοιτούσε στο Γ4 του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας, βιντεοσκοπούσαν το άλμα θανάτου. Εκείνοι ήταν που κάλεσαν αμέσως για βοήθεια του ΕΚΑΒ, όταν είδαν τον Μάριο να χάνει την επαφή με τη μηχανή και να πέφτει στο έδαφος.

Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφθασαν ταχύτατα στο σημείο, καθώς ενημερώθηκαν ότι το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά. Αμέσως ζήτησαν από τον αναπληρωτή διοικητή να είναι άμεσα διαθέσιμοι χειρουργός και αναισθησιολόγος. «Το περιστατικό μας ήρθε στα επείγοντα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά τις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου. Μας είχαν ενημερώσει ότι ο νεαρός είχε πέσει από μεγάλο ύψος όταν κάνοντας άλματα σε αυτοσχέδια πίστα μοτοκρός, εκτοξεύτηκε χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής του και έσκασε κάτω με την πλάτη.

Ήταν σε κωματώδη κατάσταση όταν τον παραλάβαμε με εικόνα Γλασκώβη 3/15, υποτασικός και σε σοκ, κάθιδρος ταχυπνοϊκός, ταχυκαρδικός και δεν είχε σημεία επαφής. Είχε ένα εκτεταμένο πνευμονοθώρακα με κατάγματα πλευρών δεξιά, διασωληνώθηκε και άρχισαν οι μεταγγίσεις αμέσως, με αδιασταύρωτα αίματα στην αρχή και οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Δεν βρέθηκε κάτι από την κοιλιά αλλά συνέχιζε να είναι ασταθής αιμμοδυναμικά και κατέληξε κατά τις 7 το βράδυ.

“Όλοι ήταν εδώ και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή το παιδί”

Μόλις μας ενημέρωσε το ΕΚΑΒ για τη σοβαρότητα του περιστατικού. Καλέσαμε την αναισθησιολόγο του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου κ Σούλα Λουλάκη που μένει 100 μέτρα από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και ήρθε αμέσως εθελοντικά να παραλάβει το περιστατικό , μαζί με τον χειρουργό μας τον κ. Τσαπραλή που ανταποκρίθηκε κι εκείνος στο κάλεσμα μας ενώ δεν εφημέρευε καθώς και ο γιατρός κ Μαργετουσάκης που υπηρετεί στην ΑΟΜ του Αγίου Νικολάου. Όλοι ήταν εδώ με την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή το παιδί», μας είπε ο εκτελών χρέη αναπληρωτή Διοικητή στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας κ. Γιάννης Πετράκης (γενικός ιατρός). Στο νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές, που είχαν μέχρι την τελευταία στιγμή την ελπίδα ότι ο 17χρονος θα τα καταφέρει. Στο άκουσμα του θανάτου, πάγωσαν.

Διεξάγονται έρευνες

Έρευνα και προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα αλλά και για την ύπαρξη και λειτουργία των αυτοσχέδιων ιδιωτικών χώρων προπόνησης μοτοκρός διενεργεί η Τροχαία και το Α.Τ. Ιεράπετρας. Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εδώ και χρόνια λειτουργούν δυο μη αδειοδοτημένες αυτοσχέδιες πίστες motocross, σε ιδιωτικά αγροκτήματα, όπου πηγαίνουν τακτικά παιδιά από 6 χρονών και πάνω και προπονούνται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις