Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θόλος antidrone – Ένοπλες δυνάμεις: Υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας, λέει ο Δένδιας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θόλος antidrone – Ένοπλες δυνάμεις: Υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας, λέει ο Δένδιας

Θόλος antidrone - Ένοπλες δυνάμεις: «Οι ένοπλες δυνάμεις θα επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones»

Τη δημιουργία «θόλου antidrone» για τις ένοπλες δυνάμεις προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής καθηκόντων διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη».  Αυτός ο θόλος antidrone θα επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones, εξήγησε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας για τα οπλικά συστήματα, στο πλαίσιο της «ατζέντας 2030».

«Υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας. Δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις ένοπλες δυνάμεις μας να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του κατά την παράδοση- παραλαβή καθηκόντων διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη» από τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, στον αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο. «Το σήμα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας- στην οποία ως δόκιμος αξιωματικός είχα κάνει ασκήσεις πολύ-πολύ παλιά- αναγράφει “υπό σκιή” και η απάντηση του Λεωνίδα στην απειλή των Περσών στις Θερμοπύλες νομίζω ότι μπορεί να ισχύσει απολύτως σε αυτή την περίπτωση», σημείωσε.

To οικιστικό πρόγραμμα

«Πρόθεσή μας είναι οι ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone», συμπλήρωσε ο Νίκος Δένδιας.  Στις ίδιες δηλώσεις, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο οικιστικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί το «αμέσως προσεχές μέλλον» για τις ανάγκες των στελεχών τόσο των ενόπλων δυνάμεων, όσο και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που παρέχουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, από το υπουργείο Υγείας και από το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή γιατρούς, δασκάλους, καθηγητές.

Η πρώτη φάση κατασκευής κατοικιών θα ξεκινήσει «αμέσως τώρα» από τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. «Εδώ στη Θράκη θα κατασκευαστούν την επόμενη διετία πάνω από 200 κατοικίες, αυξάνοντας κατά σχεδόν 40% τις διαθέσιμες κατοικίες για τα στελέχη μας και άλλες άνω των 400 κατοικίες θα φτιαχτούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να μπορέσουν να ανακουφίσουν κατ’ αρχάς τα στελέχη και να βελτιώσουν τους όρους της ζωής τους», συμπλήρωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις