Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βγήκε με άδεια από τη φυλακή και… ξέχασε να γυρίσει
ΕΛΛΑΔΑ

Βγήκε με άδεια από τη φυλακή και… ξέχασε να γυρίσει

Βούλγαρος κρατούμενος πήρε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές και δεν επέστρεψε ποτέ

Στην αναζήτηση ενός Βούλγαρου κατάδικου είναι οι Αρχές στην Πάτρα.

Ο εν λόγω κατάδικος είχε λάβει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου πριν λίγες ημέρες, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ!

Ο φυλακισμένος είχε καταδικαστεί μάλιστα σε 30 χρόνια κάθειρξη και σχετίζονταν με υποθέσεις παράνομης εισόδου μεταναστών, σύμφωνα με το tempo24.news.

Οι Αστυνομικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του.

Φλωρίδης: Οι αλλαγές μας θα φέρουν γρηγορότερες δίκες

Τα βασικά σημεία της επερχόμενης μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης επισήμανε το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θα μπορούσα να έχω και ατομικά, ηθικό καθήκον να προσπαθήσω επισπευστεί μια δίκη όπως αυτή των Τεμπών, διότι εκείνο το διάστημα ταξίδευα με το σιδηροδρομικό δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη κατά κανόνα δύο φορές την εβδομάδα, άρα κατά τύχη και μόνο δεν ήμουν μέσα στο συρμό», εξομολογήθηκε ο κ. Φλωρίδης.

Φλωρίδης: Η χώρα μας κρίνεται ιδιαίτερα αργή στους τομείς της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε παράλληλα ότι η χώρα μας στο πλαίσιο εκθέσεων πολλών Διεθνών Οργανισμών (κυρίως της ΕΕ), εκθέσεων τις οποίες παρακολουθούν οι διεθνείς επενδυτές πριν αποφασίσουν αν θα επιχειρήσουν στη χώρα μας, κρίνεται ως «ιδιαίτερα αργή» στους τομείς της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και της ουσιαστικής απόδοσης δικαιοσύνης.

«Με τη νέα μεταρρύθμιση δίνουμε βάρος στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών. Επίσης οι δικαστές του α’ βαθμού –πρωτοδίκες και ειρηνοδίκες– πρέπει να ενοποιηθούν ώστε η δικαστική ύλη των Πρωτοδικών να ανατεθεί σε περισσότερους δικαστές, αφού τώρα θα προστεθούν οι 1.000 Ειρηνοδίκες μετά από σχετική επιμόρφωσή τους. Έτσι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Επί 12 χρόνια προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό, και υπάρχουν διαρκώς αντιδράσεις, κυρίως τοπικές».

Για το φαινόμενο της ατιμωρησίας

Αναφορικά με την εξάπλωση του φαινομένου της ατιμωρησίας λόγω συνεχών αναστολών, εξήγγειλε ότι καταργείται η υποχρέωση του δικαστηρίου να χορηγήσει την αναστολή [ενν. σε καταδίκους έχοντες λευκό ποινικό μητρώο] σε περίπτωση ποινής φυλάκισης μέχρι 3 ετών. Αντ’ αυτού αν η ποινή είναι από 1 έως 2 έτη ο κατάδικος θα μπορεί να ζητήσει αναστολή ή να την εκτίσει, αν είναι από 2 έως 3 να ζητήσει αναστολή ή να εκτελέσει κοινωφελή εργασία και αν είναι από 2 έως 3 έτη να την εκτίσει ή να αιτηθεί μερικής αναστολής, με την προϋπόθεση όμως ότι θα εκτίσει τουλάχιστον 6 μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις