Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φίλια πυρά Οικονόμου προς την κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλια πυρά Οικονόμου προς την κυβέρνηση

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Φίλια πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο μέχρι πρότινος υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σε παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Χρυσόγελου «Ο συντηρητισμός στην Ελλάδα», ο κ. Οικονόμου ήταν στο πάνελ και εξαπέλυσε… βόμβες. Ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θέση από την οποία αντικαταστάθηκε πρόσφατα από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σημείωσε, μεταξύ άλλων, με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας».

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου άσκησε κριτική και στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας: «Ο προβληματισμός μου ως βουλευτής της ΝΔ είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραδοσιακή μας βάση, στους ανθρώπους που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε, μπορεί να μας εγκαταλείψουν».

Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα το γκωλικό κόμμα στη Γαλλία, το οποίο εξαϋλώθηκε όταν «αποστράφηκε βασικούς πυλώνες της Δεξιάς, όπως έθνος, οικογένεια και θρησκεία», για να καταλήξει υποστηρίζοντας ότι η «αποϊδεολογικοποίηση του συντηρητικού χώρου δεν βοηθά τη Νέα Δημοκρατία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις