Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Marc ΑΝΤ1 2024: Οι πολίτες για επιστολική ψήφο και ομόφυλα ζευγάρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc ΑΝΤ1 2024: Οι πολίτες για επιστολική ψήφο και ομόφυλα ζευγάρια

Δημοσκόπηση Marc ΑΝΤ1 2024: Συμφωνούν με την κυβέρνηση οι πολίτες

Ανάμεσα στα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Marc για την ΑΝΤ1 ήταν και αυτά των δύο νομοσχεδίων της κυβέρνησης, δηλαδή η επιστολική ψήφος και τα ομόφυλα ζευγάρια. Χθες ψηφίστηκε στη Βουλή η δυνατότητα να κάνουν χρήση της επιστολικής ψήφου θα έχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου οι πολίτες που το επιθυμούν, κάτι με οποίο συμφωνούν οι πολίτες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Δημοσκόπηση Marc ΑΝΤ1 2024: «Ναι» από τους ψηφοφόρους στην επιστολική ψήφο

Με την επιστολική ψήφο συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Marc. Το 57,3% συμφωνεί, μάλλον συμφωνεί το 16,9%, διαφωνεί το 5,9%.

Δημοσκόπηση Marc ΑΝΤ1 2024: Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον γάμο

Στο δεύτερο κρίσιμο ζήτημα, σε αυτό με τα ομόφυλα ζευγάρια όπως φαίνεται και από την έρευνα της Marc η κοινωνία δείχνει να ωριμάζει. Ενδεικτικό είναι πως το ποσοστό όσων συμφωνούν με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών βαίνει αυξανόμενο. Με τον πολιτικό γάμο συμφωνεί το 40,8%, το 17% μάλλον συμφωνεί, ένα ποσοστό που κάνει σύνολο 57,8%. Αντίθετα, διαφωνεί με τον γάμο το 34%, μάλλον διαφωνεί το 5,8% (σύνολο 39,8%).

man in black jacket smoking

«Ναι» στην αναγνώριση ίδιων δικαιωμάτων στα παιδιά ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών

Όπως τόνισε χθες κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “η ευαισθησία της Δημοκρατίας μας, στην οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και σίγουρα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Με αυτό συμφωνούν και οι πολίτες, αφού το 80,8% των ερωτηθέντων απαντά πάντως ότι συμφωνεί με την αναγνώριση ίδιων δικαιωμάτων στα παιδιά ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών, έναντι 14,3% που διαφωνεί.

Επιφυλάξεις για την υιοθεσία, «όχι» στην τεκνοθεσία με παρένθετη μητέρα

Ωστόσο, στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια διαφωνεί το 55,2%, ενώ συνολικά (με αυστηρές προϋποθέσεις) συμφωνεί το 41%. Με το ενδεχόμενο να δίνεται δυνατότητα τεκνοθεσίας με παρένθετη μητέρα από ομόφυλα ζευγάρια διαφωνεί απολύτως το 61,1%, μάλλον διαφωνεί το 9,1% (σύνολο 70,2%). Συμφωνεί απολύτως το 14,6% και μάλλον συμφωνεί το 12%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις