Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάρη για τον πόλεμο: 31χρονος που βίασε και έσφαξε 37χρονη, πολέμησε στην Ουκρανία και επέστρεψε σπίτι του
ΚΟΣΜΟΣ

Χάρη για τον πόλεμο: 31χρονος που βίασε και έσφαξε 37χρονη, πολέμησε στην Ουκρανία και επέστρεψε σπίτι του

Ο Γκριγκόρι Ποβιλάικο αφού σκότωσε την 37χρονη, πήγε σπίτι του, άλλαξε τα ματωμένα ρούχα και μετά πήγε σε παραλία με φίλους του

Την έντονη αντίδραση των συγγενών της 37χρονης Άννα Κοσούλκο στη Ρωσία προκάλεσε η επιστροφή στο σπίτι του 31χρονου Γκριγκόρι Ποβιλάικο, ο οποίος τον Αύγουστο του 2021 της επιτέθηκε, τη βίασε και στη συνέχεια τη δολοφόνησε. Σύμφωνα με το κανάλι VL.ru στο Telegram ο Ποβιλάικο, ο οποίος καταδικάστηκε σε 24 χρόνια κάθειρξης για τον φόνο, τον Οκτώβριο του 2023 είχε υπογράψει συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Ενώ, όμως, για τους περισσότερους υπόδικους που κάνουν τέτοια συμβόλαια χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες στο μέτωπο για να πάρουν χάρη, στην περίπτωση του Ποβιλάικο αυτό συνέβη σε μόλις 3 μήνες, χωρίς κανείς να γνωρίζει γιατί συνέβη αυτό. Ο 31χρονος είχε στήσει ενέδρα στην 37χρονη μητέρα δύο παιδιών στο γκαράζ της την ώρα που αυτή ετοιμαζόταν να φύγει για την εργασία της. «Δεν την σκότωσε απλά. Της επιτέθηκε με μαχαίρι, την βίασε, την έσφαξε» είχε δηλώσει ο σύζυγος της 37χρονης, Αλεξάντερ Κοσούλκο.

”Η γυναίκα μου είναι νεκρή και αυτό το τέρας ζει ελεύθερο”

«Δεν την άρπαξε απλά και τη στραγγάλισε. Ήταν γεμάτη μελανιές, ήταν ξυλοκοπημένη, αιμορραγούσε, ήταν μπλε. Ήταν ένας εφιάλτης, Και είχε βάλει τις φωνές αλλά κανείς δεν την βοήθησε τότε« είχε προσθέσει ο σύζυγος της 37χρονης. Όπως είχε αποκαλυφθεί από την τότε έρευνα, ο Ποβιλάικο αφού σκότωσε την Άννα, της πήρε το αυτοκίνητο, πήγε σπίτι του, άλλαξε τα ματωμένα ρούχα και μετά πήγε σε παραλία με φίλους του.

Όταν ο σύζυγος της 31χρονης έμαθε για την αποφυλάκιση του 37χρονου μόλις ένα χρόνο μετά την καταδίκη του, είχε στείλει επιστολές σε στρατιωτικούς αλλά και στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, απαιτώντας ο Ποβιλάικο να επιστρέψει στο κελί του. «Αντί να επιστρέψει στη φυλακή για τη μισή ζωή του, επέστρεψε ως ήρωας του πολέμου με όλα τα οφέλη. Δεν έχω λόγια, έχω τρελαθεί, Πώς είναι αυτό δυνατόν. Η γυναίκα μου είναι νεκρή και αυτό το τέρας ζει ελεύθερο» έγραψε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο σύζυγος της 37χρονης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις