Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρόμος σε πτήση: Επιβάτης απειλούσε ότι θα ανατινάξει το αεροσκάφος
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε πτήση: Επιβάτης απειλούσε ότι θα ανατινάξει το αεροσκάφος

Τρόμος σε πτήση: Η ισπανική Πολεμική Αεροπορία αναγκάστηκε να σηκώσει μαχητικά

Σε δικαστήριο της Μαδρίτης εμφανίστηκε ένας Βρετανός επιβάτης αεροσκάφους της easyJet, που ανάγκασε την ισπανική Πολεμική Αεροπορία να σηκώσει μαχητικά, αφού είπε ότι θα ανατίναζε το επιβατικό αεροπλάνο. Ο Αντίτια Βέρμα ήταν 18 ετών όταν τον Ιούλιο του 2022 ταξίδεψε μαζί με φίλους του με αεροσκάφος της easyJet από το αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ του Λονδίνου με προορισμό τη νήσο Μινόρκα της Ισπανίας. Σύμφωνα με το BBC ο νεαρός πριν την αναχώρηση είπε αστειευόμενος σε φίλο του στο Snapchat: «Είμαι έτοιμος να ανατινάξω το αεροσκάφος (Είμαι μέλος των Ταλιμπάν)».

Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας είδαν το μήνυμά του και ενημέρωσαν τις ισπανικές Αρχές. Οι τελευταίες έστειλαν δύο μαχητικά F-18 που συνόδεψαν το αεροσκάφος μέχρι την προσγείωσή του. «Η πρόθεσή μου δεν ήταν ποτέ να προκληθεί δημόσια ανησυχία ή να προκληθεί δημόσια βλάβη», είπε ο Βέρμα στο δικαστήριο. Ο νεαρός αντιμετωπίζει μια κατηγορία για διατάραξη της δημόσιας τάξης, που θα μπορούσε να του επισύρει πρόστιμο 117.500 ευρώ αν κριθεί ένοχος. Τα 95.000 ευρώ εξ’ αυτών διεκδικεί το ισπανικό υπουργείο Άμυνας για το κόστος της αποστολής των δύο μαχητικών.

«Ένα κακόγουστο αστείο»

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph ο νεαρός Βρετανός είπε στο δικαστήριο ότι το πρώτο που του πέρασε από το μυαλό όταν είδε τα μαχητικά να πετούν δίπλα στο αεροσκάφος ήταν ότι μετείχαν σε κάποια άσκηση σε σχέση με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Η συνήγορός του έκανε λόγο στο δικαστήριο για «κακόγουστο αστείο», αλλά υπογράμμισε ότι ο πελάτης του αστειεύτηκε κατ’ ιδίαν με τους φίλους του. «Ο Αντίτια δεν ανήρτησε το μήνυμά του στο Facebook, ούτε το διαφήμισε. Αυτό που έκανε ισοδυναμούσε με το αστείο που κάνει κάποιος με φίλους του μέσα σε αυτοκίνητο», είπε. «Το αγόρι αυτό ήταν 18 ετών και ξεκινούσε τις διακοπές του, που ήταν ένα δώρο για τις επιδόσεις του στο σχολείο. Όταν προσγειώθηκαν στη Μινόρκα συνειδητοποίησαν ότι ζούσαν έναν εφιάλτη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις