Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τετράδιο Μπάμπη – Μεσολόγγι: Η λίστα με τα ονόματα περιέχει και του κρεοπώλη
ΕΛΛΑΔΑ

Τετράδιο Μπάμπη – Μεσολόγγι: Η λίστα με τα ονόματα περιέχει και του κρεοπώλη

Τετράδιο Μπάμπη - Μεσολόγγι: Το τετράδιο με τα χρέη και το φονικό όπλο, δίνουν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του Μπάμπη Κούτσικου.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει κι ένα τετράδιο που κρατούσε ο 31χρονος, με σημειώσεις και ονόματα συγκεκριμένων ανθρώπων, στους οποίους είχε δανείσει διάφορα ποσά. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Πελοπόννησος Γιώργο Αναστασόπουλο στο εν λόγω τετράδιο , υπάρχουν σημειώσεις με ημερομηνίες, αριθμούς, τοποθεσίες και ονόματα με τις αρχές να ψάχνουν σε αυτό πιθανούς συνεργούς του κρεοπώλη. «Αυτό που λυπεί τους αστυνομικούς είναι ότι δεν βρέθηκε το κινητό, θα μπορούσε να πει πολλά. Σε ό,τι αφορά το τετράδιο με την υποψία της τοκογλυφίας ερευνήθηκαν 10 ονόματα από αυτά τηλεφωνικώς ή με ιδία παρουσία. Πιστοποιείται ότι άλλοι είχαν πάρει τα λεφτά τους άλλοι είχαν οφειλές αλλά δεν υπήρχε στα χρήματα τόκος έτσι όπως το δηλώνουν αυτοί» ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας στην εκπομπή.

Η απολογία του κρεοπώλη και η αναφορά στο τετράδιο

«Κενά» σημεία και ερωτήματα που μένουν αναπάντητα προκύπτουν μέσα από την απολογία του 50χρονου κρεοπώλη ενώπιον της Ανακρίτριας Μεσολογγίου για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος κατηγορούμενος επιβεβαιώνει πως είχε δανειστεί χρήματα από τον 31χρονο τον περασμένο Ιούνιο αλλά κάνει λόγο για ένα μικρότερο πόσο το οποίο, κατά τα λεγόμενά του, είχε επιστρέψει στο θύμα. «Είχα δανειστεί τον Ιούνιο του 2023 6.500 ευρώ και 1.000 ευρώ μου έδωσε τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου.

Μόνο αυτά τα χρήματα είχα πάρει από αυτόν. Τα 6.500 ευρώ ο Μπάμπης μου τα έστειλε σε λογαριασμό επειδή βρισκόταν στο Εξωτερικό και τα 1.000 μου τα έδωσε στο χέρι, στο κρεοπωλείο, πριν φύγει για το Εξωτερικό. Εγώ, τα χρήματα αυτά του τα επέστρεψα όλα στο χέρι και δη τα 6.500 ευρώ μετά της Παναγίας και τα 1.000 ευρώ τώρα, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και αυτό γιατί μετά τις γιορτές που σας ανέφερα είχα αυξημένα έσοδα στο κρεοπωλείο και μπόρεσα να μαζέψω τα χρήματα», λέει στην απολογία του.

Σε ερώτηση της Ανακρίτριας για τις 3 χιλιάδες ευρώ που αναγράφονται σε τετράδιο με σημειώσεις του Μπάμπη και για τις 17 χιλιάδες ευρώ που ανέφερε η μητέρα του θύματος ο 50χρονος απαντά: «Δεν έχω ιδέα για αυτά τα χρηματικά ποσά. Όπως σας είπα, τα μόνα χρηματικά ποσά που δανείστηκα είναι τα 6.500 και τα 1.000 ευρώ». Παράλληλα, τονίζει πως δεν γνώριζε ο 31χρονος να έχει δανείσει χρήματα σε άλλα πρόσωπα λέγοντας χαρακτηριστικά, «λόγω του χαρακτήρα του δεν θα δάνειζε χρήματα σε κάποιον που δεν ήξερε».

Τσούκαλης: Ο Μπάμπης είχε ανοιχτό το τηλέφωνο για να ακούει κάποιος χωρίς να το αντιληφθεί ο κρεοπώλης

Σημαντικά στοιχεία για την πορεία των ερευνών αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι έδωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ. Ο κ Τσούκαλης είπε ότι σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης μπορεί να παίξει η σορός του Μπάμπη, η οποία συμπεριλαμβάνεται πλέον στην φαρέτρα των ερευνών, καθότι μπορεί να «μιλήσει» και να συμπληρώσει πολλά τετραγωνίδια του παζλ.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή για την ανεύρεση του όπλου του εγκλήματος και του κινητού του 31χρονου. Οι ερευνητές θεωρούν ότι το κινητό του νεαρού πρόκειται να «δώσει» σημαντικές απαντήσεις για τα όσα συνέβησαν πριν ο κρεοπώλης με τον 31χρονο φθάσουν στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός, ενώ εκτιμούν ότι ο κατηγορούμενος είναι πιθανό να πέταξε το όπλο και το κινητό του θύματος σε άλλη περιοχή κοντά στην πόλη, και όχι κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

«Εάν βρεθεί και το όπλο και το τηλέφωνο επίσης θα είναι πολύ σημαντικά»

«Εάν βρεθεί και το όπλο και το τηλέφωνο επίσης θα είναι πολύ σημαντικά. Και βέβαια έχουμε και κάτι πολύ σημαντικό. Εδώ επιβεβαιωνόμαστε όσοι λέμε από την πρώτη μέρα ότι ο Μπάμπης παγιδεύτηκε. Γιατί έχει αποδειχθεί από την άρση του απορρήτου ότι το τηλέφωνο του Μπάμπη κατά τη διάρκεια της διαδρομής που ήταν μαζί με τον φερόμενο ως δράστη που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, ήταν σε συνεδρία, ήταν ανοιχτή η γραμμή σε κάποια εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης το είχε ανοιχτό για να ακούει κάποιος χωρίς να το αντιληφθεί ο κρεοπώλης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή και από τις διωκτικές αρχές αν είχε το τηλέφωνό ο Μπάμπης, είπε “δεν ξέρω, δεν το είδα”. Που σημαίνει ότι η συνεδρία την οποίαν είχε ο Μπάμπης δεν ήταν για να μιλάει ο Μπάμπης, απλώς το είχε ανοιχτό για να ακούγεται η συνομιλία» τόνισε.

«Το άτομο που συμμετείχε στη συνομιλία πρέπει να είναι άτομο εμπιστοσύνης του Μπάμπη»

Αναφερόμενος στο τρίτο άτομο, το οποίο ήταν σε αυτή τη συνομιλία, ο κ. Τσούκαλης είπε: «Υπάρχει κι ένα άτομο το οποίο είναι μέσα στον πυρήνα της παρέας, το οποίο δεν έχει καταθέσει ακόμη. Ενδεχομένως να είναι αυτό, ενδεχομένως και κάποιο άλλο. Πάντως, αν ήταν έτσι ανοιχτή η γραμμή του Μπάμπη με κάποια εφαρμογή, το άτομο αυτό θα πρέπει να είναι άτομο εμπιστοσύνης του Μπάμπη». Όπως είπε επίσης ο κ. Τσούκαλης, από τη σορό, όσο κι αν έχουν περάσει οι μέρες και όσο ιδιαίτερες κι αν ήταν οι συνθήκες στην περιοχή από υγρασία, θα μπορέσουν να υπάρξουν στοιχεία και από το DNA. «Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλα συντριπτικά στοιχεία. Τα ψέματα και οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο 51χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος σε κάθε καινούργια κατάθεση έλεγε και κάτι διαφορετικό» πρόσθεσε.

Τα  ψέματα του κρεοπώλη που τον οδήγησαν στη φυλακή

Ο 50χρονος κρεοπώλης το προηγούμενο διάστημα είχε υποπέσει αρκετές φορές σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός από τις Αρχές και εν τέλει να συλληφθεί. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν τρία βασικά ψέματα που είπε ο φερόμενος ως δράστης, τα οποία τον οδήγησαν στις φυλακές του Κορυδαλλού. Αρχικά, δήλωσε  ότι έχοντας επιβιβάσει στο όχημα του τον Μπάμπη, οδηγώντας το τζιπάκι του και κινούμενος με κατεύθυνση προς Ευηνοχώρι, πραγματοποίησε αναστροφή στον κόμβο ΤΕΙ επιστρέφοντας όπως δήλωσε προς Μεσολόγγι. Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε όμως ότι είναι ψευδές μιας και από την επισκόπηση των καμερών προέκυψε ότι αυτός οδηγώντας το όχημα του διήλθε τελικά τον κόμβο ΤΕΙ και κινήθηκε προς Ευηνοχώρι και εν συνεχεία στην περιοχή του κάμπου Ευηνοχωρίου.

Επιπλέον δήλωσε ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη, κινήθηκε απευθείας προς ένα κατάστημα, κάτι το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν αναληθές αφού από τις κάμερες προέκυψε ότι ο κρεοπώλης επιστρέφοντας προς το Μεσολόγγι, αρχικά κινήθηκε προς την περιοχή των «Λυομένων» όπου παρέμεινε για 11 λεπτά περίπου και ακολούθως κινήθηκε προς το κατάστημα που δήλωσε αρχικά. Τέλος,  ο 50χρονος δήλωσε ότι ο χρόνος που πραγματοποίησε την διαδρομή Αγίου Αθανασίου, κόμβος ΤΕΙ, κατάστημα (το προαναφερθέν) χωρίς στάσεις ήταν περίπου 24 με 34 λεπτά, αντί των 10 λεπτών που αυτή πραγματοποιήθηκε παρουσία του.

Τι είχε πει στην απολογία του ο  50χρονος κρεοπώλης

Σύμφωνα με πληροφορίες από το MEGA, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα, ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι ο 31χρονος του ζήτησε να πάνε μαζί στον κάμπο του Ευηνοχωρίου και πώς εκείνος δέχθηκε. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, και οι δύο μαζί έκαναν βόλτα και συζητούσαν στην περιοχή. Ο κρεοπώλης στην συνέχεια υποστήριξε ότι ο 31χρονος του αποκάλυψε πως γνώριζε δύο άτομα που έκαναν κυνήγι θησαυρού. Μάλιστα του αποκάλυψε πως το κόστος για ένα μηχάνημα που αναζητεί θησαυρούς είναι 1.300 ευρώ και πως σκόπευε να αγοράσει ένα. «Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις μας μου είπε ότι ψάχνει για θησαυρούς λίρες και τέτοια πράγματα.

Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δεν θυμάμαι, με μηχάνημα». «Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ μου είπε», φέρεται να ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος. Ο 50χρονος κρεοπώλης προσπάθησε να ανατρέψει το κίνητρο του εγκλήματος που σχετίζεται με τα χρήματα που του είχε δανήσει ο 31χρονος, λέγοντας πως είχε δανειστεί 7.500 ευρώ τα οποία του τα επέστρεψε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί, είναι ο κρεοπώλης να παρέσυρε τον 31χρονο στο σημείο με το πρόσχημα ότι έχει βρει κάτι πολύτιμο ή ότι κάτι θα του δώσει.

Μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού με τάσεις αυτοκτονίας ο κρεοπώλης

Στην Γ’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού κρατείται ο κρεοπώλης του Μεσολογγίου, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, να προφυλακιστεί ως ο βασικός κατηγορούμενος την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου. Αν και σκληρός και άκαμπτος, κατά την απολογία του ανακριτή, μόλις πέρασε την πύλη των φυλακών, ο 50χρονος εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Εξέφρασε τάσεις αυτοκτονίας και για το λόγο αυτό οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κινήθηκαν άμεσα και τον οδήγησαν για εξέταση από ψυχίατρο. Το βράδυ ο Μάκης Ρήγας μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού για να εξεταστεί από γιατρό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις