Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκρηξη αυτοκινήτου αστυνομικού – Κρήτη: Χειροπέδες σε δύο άτομα από την ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη αυτοκινήτου αστυνομικού – Κρήτη: Χειροπέδες σε δύο άτομα από την ΕΛ.ΑΣ.

Έκρηξη αυτοκινήτου αστυνομικού - Κρήτη: Οι δύο συλληφθέντες είναι ημεδαποί, ηλικίας 57 και 55 χρονών

Δύο άτομα συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της έκρηξης στο αυτοκίνητο αστυνομικού στην περιοχή της Νέας Χώρας Χανίων, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/01).  Οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές, που δύο από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αρχικά υπήρξαν πληροφορίες για μία μόνο σύλληψη. Οι δύο συλληφθέντες είναι ημεδαποί, ηλικίας 57 και 55 χρονών, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Η ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ.

«Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση έκρηξης στα Χανιά. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για έκρηξη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Η μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση υπόθεσης έκρηξης και τη σύλληψη δυο ημεδαπών κατηγορουμένων για έκρηξη, από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ανθρώπους, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, μεταμεσονύχτιες ώρες χθες (24.01.2024) πραγματοποιήθηκε έκρηξη σε πιλοτή διώροφης κατοικίας σε περιοχή του Δήμου Χανίων κατά την οποία προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημίες σε ένα ΙΧΕ αυτ/το και δυο δίκυκλες μοτοσυκλέτες ιδιοκτησίας τριών ημεδαπών. Από την προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε η χρήση Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου από τους δράστες. Το όχημα, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης χθες το απόγευμα, οδηγούμενο από ημεδαπό, και ακινητοποιήθηκε.

Εν συνεχεία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων εντοπίσθηκε έτερος ημεδαπός σχετιζόμενος με την υπόθεση. Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των δυο ημεδαπών κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, 2 κινητά τηλέφωνα, μαχαίρι και βολίδα πυροβόλου όπλου. Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η «τυφλή» επίθεση στο αυτοκίνητο του αστυνομικού σημειώθηκε περίπου στις 1:45 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα μπλε όχημα στην οδό Λεκανίδη, στη Νέα Χώρα Χανίων, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πιθανή αντεκδίκηση από πρόσωπο με ποινικό παρελθόν που είχε συλληφθεί από τον συγκεκριμένο 40χρονο αστυνομικό. Στο όχημα μέσα βρέθηκε δυναμίτιδα με βραδύκαυστο φυτίλι ενάμιση μέτρου, η οποία ήταν εκείνη που προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη.

Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές και οι δύο μηχανές του 40χρονου αστυνομικού, που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η μία μεγάλου κυβισμού. Η έκρηξη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο γκαράζ μιας διπλοκατοικίας όπου διέμεναν ο αστυνομικός και οι γονείς του. Ζημιές προκλήθηκαν ακόμη σε δύο πόρτες του οικήματος δίπλα στο γκαράζ και την είσοδο του σπιτιού. Ο θόρυβος ήταν τόσο έντονος, που ακούστηκε από αστυνομικούς σε περιπολία σε μεγάλη απόσταση. Το κατεστραμμένο αυτοκίνητο έχει οδηγηθεί σε χώρο της ΕΛ.ΑΣ. για να γίνει έρευνα σε αυτό, προκειμένου να προκύψουν τυχόν περαιτέρω στοιχεία για την επίθεση. Ο 40χρονος αστυνομικός έχει πατέρα συνταξιούχο αστυνομικό και αδερφό αστυνομικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις