Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αθηναίων: Ιδρύεται Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Ιδρύεται Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, την οποία έκανε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία

Στην ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας προχωράει ο Δήμος Αθηναίων, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία των ευάλωτων πολιτών. Η λειτουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία» ή «Βιώσιμη Πόλη», με την οποία θα υλοποιηθούν κοινές δράσεις, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Powerpoor».

Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, την οποία έκανε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Δούκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το Γραφείο «μπορεί να αλληλεπιδρά με τις κοινωνικές και τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, να έχει συμβουλευτικό και επικουρικό χαρακτήρα, με στόχο την καταγραφή των ευάλωτων νοικοκυριών». «Να βοηθήσουμε στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, χρήσιμης για να διεκδικηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στον δήμο», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε, ο σκοπός ίδρυσης δηλαδή του Γραφείου είναι ο εντοπισμός και η καταγραφή των ευάλωτων νοικοκυριών, η υποστήριξη των πολιτών σε θέματα αλλαγής ενεργειακής συμπεριφοράς και η παροχή χρήσιμου υλικού προς τους πολίτες. Πρόσθεσε ακόμη πως η «Βιώσιμη Πόλη» θα υποστηρίξει την αρχική εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας του Γραφείου και θα πιστοποιήσει δύο στελέχη του δήμου, μέσα από εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγράμματα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις