Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πέθανε η μητέρα του Παύλου Γερουλάνου – «Αντίο, μανούλα μου γλυκιά»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε η μητέρα του Παύλου Γερουλάνου – «Αντίο, μανούλα μου γλυκιά»

Η ανάρτηση του πολιτικού.

Πέθανε η σπουδαία αρχαιολόγος και πρώην πρόεδρος στο Μουσείο Μπενάκη, Αιμιλία Γερουλάνου. Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο γιος της, Παύλος Γερουλάνος. «Αντίο, μανούλα μου γλυκιά» έγραψε και της αφιέρωσε ένα τραγούδι της Βίκυς Μοσχολιού. «Δεν με νοιάζει να πουν το παραμικρό για μένα. Στο κάτω κάτω, η οικογένειά μου έχει αφήσει σχεδόν όλη της την περιουσία στο ελληνικό κράτος» είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της στη LiFO όταν είχε αφηγηθεί τη ζωή της.

Η ίδια σε εκείνη την αφήγησή της είχε μιλήσει για τη σπουδαία δουλειά της στο Μουσείο Μπενάκη. «To 1985 έγινα υποδιευθύντρια στο Μουσείο Μπενάκη, το 2000 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και το 2005 πρόεδρος. Στο μουσείο, δυστυχώς, η δουλειά μου είναι πολύ σφιχτή, είναι διαχειριστική – κάτι που δεν ήταν ποτέ πολύ του είδους μου. Αλλά η κατάσταση είναι τέτοια που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και, κυρίως, εν μέσω της κρίσης δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από το υπουργείο, μάλλον λιγότερα απ’ ό,τι περνάμε. Τώρα αυτή είναι μια νέα, μεγάλη αγωνία» είχε πει τον Μάιο του 2011.

Είχε ομολογήσει ότι είχε «μια έλλειψη φόβου. Προέρχεται από την αισιοδοξία μου αυτό. Ο καημένος ο Άγγελος ο Δεληβορριάς λέει “το μεγαλύτερο δώρο του μουσείου είναι η αισιοδοξία της Αιμιλίας”. Δεν είναι πεπεισμένος ότι έχω δίκιο, αλλά… Κοιτάξτε, παντού υπάρχουν δυσκολίες, οι συνθήκες είναι αντίξοες, μπορεί να χάσει κανείς το κουράγιο του». Ήταν παντρεμένη με τον Μαρίνο Γερουλάνο, με τον οποίο είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, μεταξύ αυτών τον Παύλο Γερουλάνο και τη Δέσποινα, η οποία ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της διοργάνωσης «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη και πέθανε από αυτοάνοσο του αναπνευστικού τον Απρίλιο του 2023.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις