Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια αγρότες – μπλόκα Λάρισα: Ένταση μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και της ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια αγρότες – μπλόκα Λάρισα: Ένταση μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και της ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια αγρότες - μπλόκα Λάρισα: Σήμερα είναι ημέρα έναρξης των αγροτικών κινητοποιήσεων

Φραγμό από κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν μπροστά τους οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες στον κόμβο Πλατυκάμπου, στη Λάρισα, οι οποίοι ζήτησαν να βγουν πεζοί και να αποκλείσουν συμβολικά την Εθνική Οδό, ώστε να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε αρχικά διάλογος μεταξύ των αγροτών και του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας Αγάπιου Χαρακόπουλου, ενώ στη συνέχεια επικράτησε ένταση, με σπρωξίματα εκατέρωθεν και αποδοκιμασίες.

Σήμερα ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Ημέρα έναρξης των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι η σημερινή, καθώς αγρότες αναμένεται από το μεσημέρι να στήσουν μπλόκα σε Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία.  Στη Θεσσαλία, τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στις πλατείες των χωριών και σήμερα αναμένεται να κινηθούν προς την ΠΑΘΕ, προκειμένου να στήσουν μπλόκα σε κεντρικούς κόμβους. Ειδικότερα, μπλόκα θα στηθούν στη Λάρισα στον κόμβο του Πλατυκάμπου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων στο ύψος του Ζάρκου, ενώ τρακτέρ θα βγουν στη Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα στον Αλμυρό και τον Ριζόμυλο.

Οι παραγωγοί από τις περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου, Λάρισα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Παλαμά, Τρίκαλα, Μαγνησία, και άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους προκειμένου, όπως λένε, να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να μείνουν στη γη τους, ζητώντας την άμεση πληρωμή όλων των αποζημιώσεων και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και η μείωση του κόστους παραγωγής, η προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Τρακτέρ αναμένεται να βγουν σε διάφορα σημεία και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στην Ημαθία, στην Πέλλα αλλά και στις Σέρρες. Μετά από αποφάσεις που πήραν οι κατά τόπους αγροτικοί σύλλογοι, θα πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες σε υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, στις έδρες των αντιπεριφερειών, ενώ σχεδιάζουν και την κάθοδό τους στην Agrotica, που θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις