Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Συνεργασία Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας με το Εθνικό Αστεροσκοπείο
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας με το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Στόχος του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας η πρόληψη φυσικών καταστροφών και η εφαρμογή πρακτικών πολιτικής προστασίας.

Μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπιση φαινομένων φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών πρόκειται να υπογράφει έπειτα από δική του πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Θησείο, μεταξυ του Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμοδίου Δρίκου, του πρόεδρου του ΕΑΑ κ. Μανώλη Πλειώνη και του αντιπροέδρου ΕΑΑ κ. Σπύρου Βασιλάκου.

Μέσα από αυτή την συνάντηση, οι δύο πλευρές στοχεύουν στη συνεργασία για περιβαλλοντικές δράσεις και πρακτικές για την αειφόρο ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των κινδύνων, αποτυπώνοντας την καίρια σημασία του επιστημολογικού λόγου απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα. Ως εκ τούτου ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, που θα αφορά τους τομείς των φυσικών και ανθροπογενών καταστροφών.

Ημερίδα Πολιτικής Προστασίας

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αποτελεί έναν σημαίνοντα και ιστορικό φορέα ο οποίος έχει αναπτύξει εκτεταμένο ερευνητικό έργο σε διάφορα επιστημονικά πεδία και επίπεδα προτάσσοντας τη διάχυση των επιστημονικών γνώσεων προς το ευρύ κοινό, σημαντικό μέρος του οποίου μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο υλικό για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας. Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να οργανωθεί στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, ημερίδα, κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα επιστημονικά εργαλεία και οι δυνατότητες που υπάρχουν, με στόχο να μπορέσει ο Δήμος να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία αυτή ώστε να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό στην κατεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος κ. Αρμόδιος Δρίκος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά, τις αρχές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την φιλοξενία και ειδικότερα τον συντοπίτη και επιστήμονα κ. Σπύρο Βασιλάκο ο οποίος πάντα στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να θωρακιστεί η ευρύτερη περιοχή από καταστροφικά φαινόμενα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις