Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ Σπέτσες: “Παράξαμε πολιτική -Τις επόμενες ημέρες οι προτάσεις μας για την ακρίβεια”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Σπέτσες: “Παράξαμε πολιτική -Τις επόμενες ημέρες οι προτάσεις μας για την ακρίβεια”

ΣΥΡΙΖΑ Σπέτσες: ''Ο κάθε τομεάρχης παρουσίασε τις προτάσεις του και πολιτικές πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά και τον απολογισμό του τομέα του.''

«Ήταν ωραίο το τριήμερο γιατί ήταν ένα παραγωγικό τριήμερο. Παράξαμε πολιτική. Μπήκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο, στην αιχμή της πολιτικής επικαιρότητας», τόνισε σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εσωτερικών, Πέτρος Παππάς. «Βγήκαμε όλοι πιο ευχαριστημένοι από αυτήν την διαδικασία. Ο κάθε τομεάρχης παρουσίασε τις προτάσεις του και πολιτικές πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά και τον απολογισμό του τομέα του. Στη συνέχεια συζητήσαμε για το πώς θα κινηθούμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Για την ακρίβεια

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το τι παρουσιάστηκε όσον αφορά το μείζον θέμα της ακρίβειας που ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά ο κ. Παππάς σημείωσε: «Για την ακρίβεια παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα από την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την κυρία Τζάκρη. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθούν αυτές οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν σε εμάς και που αφορούν συγκεκριμένα κοστολογημένα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι, ευέλικτοι και με αποτελεσματικές προτάσεις. Αυτό περιμένει ο κόσμος από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Όσον αφορά των γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το εάν θα υπάρξει τελικά κομματική πειθαρχία για την ψήφιση του νομοσχεδίου ο κ. Παππάς υπογράμμισε: «Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχουν διαφωνίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν δεν χρειάστηκε καν να συζητηθεί. Θα το ψηφίσουν όλοι εξ όσων αντιλαμβάνομαι. Δεν χρειάζεται να μπει κομματική πειθαρχία. Είμαστε όλοι συντεταγμένοι σε μια γραμμή».

Στο γιατί ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να κρατήσει χαμηλό προφίλ: «Για να δώσει έμφαση σε αυτό το οποίο κάνουμε, που είναι παραγωγή πολιτικής και να βάλει στο επίκεντρο όχι τη δική του εικόνα αλλά την παραγωγή του έργου. Έβαλε στο επίκεντρο την ΚΟ. (…) Θα το ξανακάνουμε ενδεχομένως το καλοκαίρι σε ένα άλλο, μη τουριστικό μέρος για καλοκαιρινή περίοδο. (…) Ήρθαμε πιο κοντά, ανταλλάξαμε απόψεις και καταλήξαμε σε ένα πράγμα που είναι κρίσιμο για ένα πολιτικό κόμμα, στο ότι συνεκτικά πρέπει να προχωρήσουμε, με μια συνεκτική γραμμή ακόμα και εκεί όπου υπάρχουν διαφωνίες, τελικά να βγαίνει μια συνεκτική γραμμή που να μας συμπεριλαμβάνει όλους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις