Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φλώρινα χιόνια 2024: Απίστευτη βουτιά της θερμοκρασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Φλώρινα χιόνια 2024: Απίστευτη βουτιά της θερμοκρασίας

Φλώρινα χιόνια 2024: Συστάσεις από τους αρμόδιους φορείς για περιορισμό των μετακινήσεων

Στη Φλώρινα σημειώθηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία χθες λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που επηρέασε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Το θερμόμετρο έφτασε στους – 18 βαθμούς Κελσίου στην τοπική κοινότητα Νέου Καυκάσου. Ακόμα όμως και στο κέντρο της Φλώρινας, η θερμοκρασία λόγω της κακοκαιρίας έφτασε στους – 11 βαθμούς Κελσίου με τα χιόνια να έχουν σκεπάσει τις στέγες σπιτιών, τους δρόμους, τις πλατείες. Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν στους κατοίκους και τους επισκέπτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις εντελώς απαραίτητες. Παράλληλα επισημαίνουν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς στους δρόμους καθώς υπάρχουν στρώματα πάγου, πολύ ολισθηρά, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο των ατυχημάτων.

Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο γίνεται με τη χρήση χειμερινών ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ συνιστάται και ο περιορισμός των μετακινήσεων των κατοίκων ακόμα και μέσα στην πόλη της Φλώρινας, καθώς εξαιτίας του παγετού στα πεζοδρόμια.

Κλειστά σχολεία

Υπενθυμίζεται πως σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Ωστόσο οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις