Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορυφαίοι προορισμοί στην Ελλάδα 2024: Το αφιέρωμα της The Sun σε μια δυτική πόλη – αριστούργημα
ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφαίοι προορισμοί στην Ελλάδα 2024: Το αφιέρωμα της The Sun σε μια δυτική πόλη – αριστούργημα

The Sun: Γιατί αυτή η πόλη στη δυτική Ελλάδα είναι ο τέλειος ελληνικός προορισμός διακοπών

Ένα μίνι αφιέρωμα στην Πάργα, έκανε η βρετανική εφημερίδα The Sun, εκθειάζοντας τις ομορφιές της. Σύμφωνα με τον συντάκτης της, Ryan Gray, η Πάργα προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα των δημοφιλών προορισμών της χώρας, των νησιών δηλαδή, χωρίς την πολυκοσμία. Όπως σημειώνει ο Gray, τα ελληνικά νησιά είναι μια γνωστή τουριστική παγίδα, καθώς είναι συχνά εξαιρετικά πολυσύχναστα την περίοδο των διακοπών, καθιστώντας την επίσκεψή τους λιγότερο ευχάριστη. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ελληνικοί προορισμοί διακοπών που δεν είναι τόσο γνωστοί και εξακολουθούν να προσφέρουν πολλά αξιοθέατα, συνεχίζει.

Ένας από αυτούς είναι η Πάργα, η οποία έχει ξεχωρίσει για τη γοητεία της, τις ήσυχες παραλίες της και την έλλειψη επισκεπτών και περιγράφεται ως «εικόνα τέλεια» από το Lonely Planet. Η ήσυχη πόλη είναι προσβάσιμη από δύο αεροδρόμια, πράγμα που σημαίνει ότι έχει καλές ταξιδιωτικές επιλογές. Έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Salon Prive, το οποίο την κατέγραψε ως έναν από τους αγαπημένους εναλλακτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Είπαν χαρακτηριστικά: «Η Πάργα προσφέρει όλο το χάρισμα των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών προορισμών χωρίς τα πλήθη. Το Parga Beach Resort, που βρίσκεται σε έναν απομονωμένο κόλπο με θέα το Ιόνιο Πέλαγος, προσφέρει άμεση πρόσβαση στην παραλία Valtos Beach με τη γαλάζια σημαία και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια ή με θαλάσσιο ταξί από τη γραφική πόλη».

Αν και τεχνικά δεν είναι ελληνικό νησί, η Πάργα έχει την αίσθηση ενός νησιού, όπως εξηγεί το ταξιδιωτικό πρακτορείο Greeka. Μίλησαν επίσης για το βενετσιάνικο κάστρο της πόλης του 11ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου που δεσπόζει πάνω από την πόλη, προσφέροντας εκπληκτική θέα προς τα έξω, καθώς και για τα πολύχρωμα σπίτια που στοιβάζονται στην πλαγιά του λόφου πίσω από το λιμάνι της πόλης.

a small island with a building on it a town next to a body of water a balcony with a table and chairs in front of a building

Έγραψαν χαρακτηριστικά,

«Το παραθαλάσσιο τοπίο σε συνδυασμό με την πολύχρωμη αρχιτεκτονική της πόλης θα σας θυμίσει τα ελληνικά νησιά. Το βενετσιάνικο κάστρο της πόλης θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή σας. Εκτός από την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, την καταπράσινη φύση και τα εκπληκτικά αξιοθέατα, θα ανακαλύψετε παραλίες με εξωτική ατμόσφαιρα». Οι παραλίες είναι αναμφισβήτητα το αξιοθέατο του νησιού, ωστόσο, η παραλία Λύχνος, η παραλία Βάλτου και η παραλία Αλωνάκι Φαναρίου, είναι τρεις από τις καλύτερες στην κοντινή περιοχή. Η παραλία Αλωνάκι Φαναρίου πήρε πέρυσι το βραβείο TripAdvisor traveler’s choice λόγω του αριθμού των θετικών κριτικών που έγραψαν οι άνθρωποι για αυτήν στο διαδίκτυο.

Ένας από αυτούς είπε: «Τι κόσμημα. Γαλήνια ομορφιά και ένα υπέροχο μέρος για κολύμπι». Ένας άλλος έγραψε: «Απομονωμένη από τις πιο τουριστικές παραλίες της Πάργας συνδυάζει εκπληκτικό τοπίο και κρυστάλλινα γαλάζια νερά. Πρέπει να την επισκεφθείτε». «Αυτή η παραλία είναι ένα κρυμμένο στολίδι. Η ακτή μεταξύ Πάργας και Πρέβεζας έχει πολλές ωραίες παραλίες, αλλά προσωπικά μου άρεσε περισσότερο αυτή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις