Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός αύριο Δευτέρα: Στα λευκά η μισή χώρα, θυελλώδεις άνεμοι
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός αύριο Δευτέρα: Στα λευκά η μισή χώρα, θυελλώδεις άνεμοι

Έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης. Υπενθυμίζεται, ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους. Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, ακόμα και πεδινές, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού αλλά και του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ σε πολλά σημεία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Ήδη, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι «με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, αίρονται όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στον Νομό Ιωαννίνων, λόγω εξασθένησης των καιρικών φαινομένων, ένεκα των οποίων είχαν επιβληθεί».

Απαγορευτικό απόπλου λόγω κακοκαιρίας

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων σε θαλάσσιες περιοχές, οι οποίοι φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι οι συνδέσεις Αγ. Μαρίνα – Στύρα, Βόλος – Σποράδες, Καβάλα – Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πρωινό δρομολόγιο θα εκτελεστεί μόνο στη γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου τα σχολεία του δήμου Εορδαίας στην Κοζάνη, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. «Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί ολικού παγετού, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, όπως μεταφέρει το grtimes.gr.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κλειστά θα παραμείνουν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στους δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ (22/1)

Στα κεντρικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα Δωδεκάνησα. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες μετά το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στη θάλασσα Κυθήρων 7 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -07 (μείον επτά) έως 08 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τους -03 (μείον τρείς) έως 10 με 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από τους 06 έως τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως τα κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις