Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιυτσιπάς Australian Open 2024: Ήττα για τον Στέφανο από τον Φριτζ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιυτσιπάς Australian Open 2024: Ήττα για τον Στέφανο από τον Φριτζ

Τσιυτσιπάς Australian Open 2024: Aυτή ήταν η 5η φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους

Εκτός της συνέχειας του Australian Open έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που γνώρισε την ήττα από τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ. Ο Έλληνας τενίστας, συγκεκριμένα, ηττήθηκε με 3-1 σετ (6-7, 7-5, 3-6, 3-6) και αποκλείστηκε στη φάση των «16» του αυστραλιανού Grand Slam. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Στέφανος Τσιτσιπάς τίθεται εκτός συνέχειας στο Australian Open από τη φάση των «16». Στους «8» ο Φριτζ, ο οποίος έφτασε για πρώτη φορά,  θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, νικητή με 6-0, 6-0, 6-3 του Αντριάν Μαναρινό. O Σέρβος, Νο 1, στον κόσμο αναζητά το 25ο τρόπαιο Grand Slam. Αυτός ο αποκλεισμός του Τσιτσιπά στους «16» του τουρνουά κινδυνεύει να του στον Τσιτσιπά τη θέση του στο top 10 στο τέλος του Australian Open.

Aυτή ήταν η 5η φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους

Συγκλονιστικό το πρώτο σετ, όπου κρίθηκε  σε tie brea αφού κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους και στα 12 game. Εκεί όμως ο Αμερικανός «έσπασε» ο σερβίς του Τσιτσιπά, έκανε το 3-1,πριν κατακτήσει το tie break με 7-3 και μαζί το πρώτο σετ με 7-6. Το σερβίς του Τσιτσιπά και  Φριτζ κράτησαν και  μέχρι το 11ο game του 2ου σετ, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το break και στην συνέχεια σέρβιρε για να κατακτήσει το σετ με 7-5, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Φριτζ απάντησε άμεσα στο 3ο σετ με break, κάνοντας το 2-0. Ο Τσιτσιπάς έκανε break στο break ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά ο Φριτζ ήταν εκείνος , που με νέο break στο έκτο game, έφτασε στο 5-2 και στη συνέχεια στο 6-3, κάνοντας δικό του και το 2ο σετ.

Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και το τέταρτο και τελευταίο game, αφού ο Φριτζ έκανε  πρώτα break στο 7ο game για 4-3 και στη συνέχεια για τη νίκη. Αυτή ήταν η 5η φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους, με τον Τσιτσιπά-πλέον να μετράει 3 νίκες και 2 ήττες, με τον Φριτζ. Ο Αμερικανός ωστόσο ήταν ο νικητής στα δύο τελευταία τους παιχνίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις