Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά Μέγαρα – ξυλοδαρμός 4χρονου: Συνελήφθη ο 23χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά Μέγαρα – ξυλοδαρμός 4χρονου: Συνελήφθη ο 23χρονος

Ρομά Μέγαρα - ξυλοδαρμός 4χρονου: Η σύλληψη έγινε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της ομάδας ΟΠΚΕ Κ-215

Στη σύλληψη του 23χρονου Ρομά ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια τον 4χρονο γιο της συζύγου του στα Μέγαρα προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έγινε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της ομάδας ΟΠΚΕ Κ-215 μετά από πληροφορίες που έλαβε η ΕΛΑΣ για το πού κρυβόταν ο 23χρονος Ρομά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι για το οποίο είχαν πληροφορίες ότι κρυβόταν ο 23χρονος. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 23χρονου πατριό του 4χρονου παιδιού έχουν αποδοθεί μεταξύ άλλων οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Το χρονικό

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν στις 10 Ιανουαρίου μετάφερθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού ο 4χρονος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα μετά από κακοποίηση. Ο 4χρονος χειρουργήθηκε για παροχέτευση υποσκληρίδιου αιματώματος θωρακοσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, δύο ημέρες αργότερα, και την Κυριακή τελικά αποσωληνώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 4χρονος ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, εκτελεί εντολές, έχει καλή κινητικότητα δεξιού άνω και κάτω άκρου ενώ υπολείπεται η κινητικότητα του αριστερού άνω και κάτω άκρου, παραμένοντας νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σταθερή κατάσταση. Στο ίδιο νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί στις 11 Ιανουαρίου και τα τρία αδέρφια του 4χρονου, κατόπιν προφορικής εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθήνας, με το ένα εξ αυτών – ηλικίας 8 ετών – να φέρει κάταγμα στο χέρι.

Η περιγραφή της μητέρας του 4χρονου

Περιγράφοντας τι συνέβη και οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 4χρονου η μητέρα του είχε πει ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο 23χρονος την έστειλε να πάει για τσιγάρα: «Άφησα τον γιο μου πίσω που είναι 11 χρόνων μαζί με τον άλλον που είναι 10. Σήκωσε τον 4χρονο πολύ ψηλά με τα χέρια του και το έσκασε κάτω στο πλακάκι με όλη του την δύναμη και του έδινε κλωτσιές στο κεφάλι. Όταν έφθασα εγώ στο σπίτι το μόνο που άκουσα ήταν ένα “ααα” από το παιδί. Τα μάτια του παιδιού ήταν γυρισμένα κι έβγαζε αφρούς. Αυτός δεν ήθελα να φωνάξουμε τις πρώτες βοήθειες και μετά σηκώθηκε κι έφυγε».

Η ίδια είχε αποκαλύψει, μάλιστα, ότι ο 4χρονος έφερε και εγκαύματα καθώς «πριν ένα μήνα είχε βάλει καυτό νερό και μου λέει “φέρε μου τις κάλτσες απ’ έξω”, πέταξε το παιδί μέσα στην λεκάνη με το καυτό νερό. Έχει καεί ολόκληρο, όταν το είδα το παιδί που είπε ότι το έβαλαν τα άλλα παιδιά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις