Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγνοούμενος οδηγός Ηλεία: Άκαρπες για 5η μέρα οι έρευνες της ΕΜΑΚ
ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοούμενος οδηγός Ηλεία: Άκαρπες για 5η μέρα οι έρευνες της ΕΜΑΚ

Αγνοούμενος οδηγός Ηλεία: Στις έρευνες μετέχουν 28 άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και πυροσβέστες από υπηρεσίες της Ηλείας, μαζί με 11 οχήματα

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή της τοπικής κοινότητας, Πλουτοχώρι, της Ηλείας, για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού αυτοκινήτου. Ο οδηγός παρασύρθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από ορμητικά νερά χειμάρρου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Άκαρπες προς το παρόν οι έρευνες στην Ηλεία. Στις έρευνες μετέχουν 28 άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και πυροσβέστες από υπηρεσίες της Ηλείας, μαζί με 11 οχήματα, που προσπαθούν να εντοπίσουν τον αγνοούμενο 45χρονο. Οι συγκεκριμένες έρευνες επικεντρώνονται σε όλο το μήκος του χειμάρρου της Κόβιτσας, όπου υπάρχουν πολλά φερτά υλικά, αλλά και σε σημεία δίπλα από τον χείμαρρο. Παράλληλα, επεκτείνονται προς τον Αλφειό ποταμό, τις παρόχθιες περιοχές, αλλά και τις εκβολές του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η μοιραία παράσυρση σημειώθηκε όταν ο αγνοούμενος, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, επιχείρησε να περάσει με το ιδιωτικό του όχημα την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιαστικιά του. Ωστόσο, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα κύμα υδάτινου όγκου πέρασε πάνω από το γεφύρι και κόλλησε το όχημα στα κάγκελα, ενώ ακολούθησε και ένα δεύτερο κύμα που χτύπησε με σφοδρότητα το όχημα, το αναποδογύρισε και το έριξε εντός του υδατορέματος Κόβιτσας (Αχέροντας).

«Έρχονταν από τον Πύργο όπου έμεναν μαζί και πήγαιναν στο Πλουτοχώρι να δουν τους συγγενείς του 45χρονου», λέει στο protothema.gr συντετριμμένος φίλος του ζευγαριού. «Προφανώς και εκεί έγινε το κακό». Στις έρευνες επιχειρεί η Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ με 4 άτομα και η Ο.Υ.Δ. με 4 δύτες της Μονάδας, ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ με 7 άτομα, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο ilialive.gr ανέφερε ότι γύρω στις 20:30 είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό ενώ κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μια ακόμη γυναίκα αφού στην προσπάθειά της να περάσει το καλυμμένο με νερό γεφύρι, λίγο πριν της έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου της, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις