Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ντραγκόφσκι – Παναθηναϊκός μεταγραφή: Προσγειώθηκε στην Αθήνα ο 26χρονος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντραγκόφσκι – Παναθηναϊκός μεταγραφή: Προσγειώθηκε στην Αθήνα ο 26χρονος

Ντραγκόφσκι - Παναθηναϊκός μεταγραφή: Ο Πολωνός τερματοφύλακας έφτασε στην Αθήνα ώστε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Έφτασε στην Αθήνα ο Μπαρτομιέι Ντραγκόφσκι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας ταξίδεψε μέσω Μιλάνου και βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και λίγη ώρα καθώς προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έτσι ώστε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Ο Ντραγκόφσκι αναμένεται να περάσει από όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, πριν υπογράψει το συμβόλαιο του με τους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός  έχει συμφωνήσει με την Σπέτσια για τον εξάμηνο δανεισμό του 26χρονου τερματοφύλακα, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή αγοράς.

Ποιος είναι όμως ο Πολωνός τερματοφύλακας Ντραγκόφσκι

Ο Πολωνός τερματοφύλακας γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1997 στο Μπιάλιστοκ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Γιαγκελόνια όπου έμεινε μέχρι την ηλικία των 19 ετών, όταν και του χτύπησε την πόρτα η Φιορεντίνα, η οποία πληρώσε 2,5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Το ποσό αυτό μπορεί να φαντάζει μικρό, ωστόσο τότε αποτελούσε την μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της ομάδας. Έμεινε τρία χρόνια στην Φιορεντίνα, όπου την πρώτη χρονιά πραγματοποίησε μόλις εννέα συμμετοχής και λόγω ενός τραυματισμού και την επόμενη μόλις πέντε. Ωστόσο, την τρίτη σεζόν έπαιξε τρία παιχνίδια στο πρώτο μισό της σεζόν και στην συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός για μισό χρόνο στην Έμπολι, όπου έπαιξε συνολικά 14 ματς στον δεύτερο γύρο. Το ιταλικό κλαμπ τελικά υποβιβάστηκε κι έτσι εκείνος γύρισε στην Φιορεντίνα.

Την χρονιά που ακολούθησε πήρε γάντια βασικού πραγματοποιώντας 32 συμμετοχές, κρατώντας οκτώ φορές ανέπαφη την εστία του. Τη σεζόν 2020-2021 συνέχισε να είναι η πρώτη επιλογή για τα γκολπόστ παίζοντας 36 παιχνίδια, εκ των οποίων στα οκτώ δεν δέχθηκε γκολ. Την επόμενη όμως οι τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να κάνει πάνω από εννέα συμμετοχές (τρία clean sheets). Κάπως έτσι οι «βιόλα» πήραν την απόφασή να αποχωριστούν το καλοκαίρι που ακολούθησε πουλώντας στην Σπέτσια αντί 1,95 εκατ. ευρώ. Εκεί έπαιξε 35 παιχνίδια την περσινή σεζόν, κρατώντας επτά φορές ανέπαφη την εστία του, όμως η ιταλική ομάδα υποβιβάστηκε κι εκείνος την ακολούθησε στην Serie B, όπου έπαιξε φέτος στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις