Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γρηγόρης Δημητριάδης: Μετά τα εξώδικα ακολούθησε η αγωγή!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γρηγόρης Δημητριάδης: Μετά τα εξώδικα ακολούθησε η αγωγή!

Γρηγόρης Δημητριάδης: Ως χρόνος συζήτησης ορίστηκε η 6η Φεβρουαρίου 2025.

Αγωγή ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά του προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ και γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, υπέβαλλε ο Γρηγόρης Δημητριάδης μετά τις δηλώσεις του ποινικολόγου με αφορμή διαιτητικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, το οποίο ολοκληρώθηκε με ήττα με 2-1 της ομάδας του Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην Cosmote TV μετά το παιχνίδι, είπε πως «ο κ. Μαρινάκης μού έδωσε μετά από συνεννόηση, μου είπε να καταγγείλω αυτό το βρόμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου. Στο οποίο πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Δημητριάδης».

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης αρχικά είχε απαντήσει με εξώδικα στα όσα είπε εναντίον του ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Αλέξης Κούγιας, αμέσως μετά το παιχνίδι και τώρα προχωρεί στην υποβολή της αγωγής η οποία θα συζητηθεί στις 6η Φεβρουαρίου 2025. Όπως αναφέρεται, τα χρήματα που τυχόν θα επιδικαστούν από το δικαστήριο θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Οι επίμαχες αναφορές Κούγια:

1. «Είναι προκλητικά πράγματα και σας το λέω ευθέως. Ο κ. Μαρινάκης μού έδωσε μετά από συνεννόηση, μου είπε να καταγγείλω αυτό το βρόμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου. Στο οποίο πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Δημητριάδης. Αυτός που παρακολουθούσε τον μισό ελληνικό λαό. Δυστυχώς ο κ. Βρούτσης, αυτήν τη στιγμή, είναι νέος στο υπουργείο, θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα. Θα ήθελα να έχουν παρακολουθήσει τον αγώνα αυτό ο αντεισαγγελέας του Αρείου πάγου, ο κ. Οικονόμου, να το έχουν παρακολουθήσει αυτοί που πραγματικά παραμένουν οι λίγοι έντιμοι. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν με θράσος τέτοιο, να έρχονται και να καταστρέφουν αυτό που αγαπάμε όλοι».

Δείτε ακόμη: Μελισσανίδης: «Εμείς δεν μυξοκλαίμε – Αγνοείστε τους!»

2. «Πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να διακόψει ο ίδιος το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί να πρέπει να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός για να γίνει ένα σοκ; Προσκαλώ τον Μητσοτάκη, τον οποίο εκτιμώ προσωπικά, αύριο να πάρει θέση και να διακόψει το πρωτάθλημα, να μη συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομπρέλα του ανιψιού του σε αυτούς τους εγκληματίες. Και δεν θέλω πω περισσότερα για τον ανιψιό που επισκέπτεται στον Κορυδαλλό, 36 φορές, τον μεγαλύτερο εγκληματία. Δεν θέλω να πω πράγματα που ξέρω από τη δουλειά μου.

Πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σας το λέω ειλικρινά. Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε. Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου, αλλά αυτά που είδα σήμερα δεν τα έχω δει ούτε την εποχή της παράγκας του Θωμά Μητρόπουλου. Όχι ότι διαφέρει τίποτα σήμερα».

Άσκηση πειθαρχικής δίωξης

Υπενθυμίζεται δε πως ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας προχώρησε σε άσκηση πειθαρχικής δίωξης στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Αλέξη Κούγια, για όσα είπε το βράδυ της Κυριακής, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ ανέφερε πως «ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλεξίου Κούγια» για δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων στο ντέρμπι Ολυμπιακού -ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής.

Η Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι ο Αλέξιος Κούγιας δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας. Ειδικότερα, τα ανωτέρω διαδόθηκαν από ΜΜΕ, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – AEK που διεξήχθη την 7-1-2024 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό μετά το 1-2 στο Καραϊσκάκη υπέρ της ΑΕΚ εξαπέλυσε ύβρεις κατά πολλών παραγόντων του ποδοσφαίρου, ζητώντας ακόμα και την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διαιτησία. Μεταξύ άλλων είπε ότι αν ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να διαχειριστεί το ζήτημα της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε να αλλάξει.

Μάλιστα, από τις 12 Ιανουαρίου το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών αποφάσισε οριστική δίμηνη αναστολή άσκησης λειτουργήματος για τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια για άλλη, πολύκροτη ποινική υπόθεση.

«Έχετε γελάσει ποτέ περισσότερο με διαιτησία;»

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τους Πειραιώτες να έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου τονίζοντας πως στη φάση του γκολ του Γιώργου Μασούρα ο διαιτητής είχε σφυρίξει πριν, οπότε δεν μπορούσε να πάει στο VAR. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ερώτησης, όπως θα δείτε και στο βίντεο, υπήρξε ένταση για το ύφος της, αλλά και για την ατάκα «έχετε γελάσει ποτέ περισσότερο με διαιτησία;»

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το εάν έχει γελάσει περισσότερο με διαιτησία: «Εγώ φυσικά κάνω ανάλυση το ματς. Ήρθαμε να ψάξουμε μία νίκη. Δουλέψαμε στις στατικές φάσεις. Στο α’ μέρος η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο. Στα τελευταία λεπτά υπήρξε απροσεξία από εμάς και έγινε το 1-2. Στο β’ μέρος ήταν όπως θα έπρεπε να είναι ένα ντέρμπι. Κρίμα που δεν υπήρχε κόσμος. Τώρα για το άλλο θέμα σέβομαι όλους τους αντιπάλους. Ενας από τη διοίκηση (του Ολυμπιακού) με έβριζε και εγώ δεν είπα τίποτα.

Εσείς θα μου πείτε για το ακυρωθέν γκολ και το πέναλτι αλλά το ματς ξεκινάει από το μηδέν όπου στην αρχή υπήρχαν κάρτες που δεν βγήκαν σε δικά μας φάουλ. Να δούμε τα λάθη και από τις 2 πλευρές. Το γκολ που υπήρξε χέρι ο διαιτητής το σφύριξε πριν. Εάν σφύριξε πριν δεν μπορεί να πάει στο VAR. Είμαι χαρούμενος που νίκησα. Τώρα για την άλλη φάση υπήρχε μία ανάλογη του Κάλενς».

Για τα μέτρα που πήρε ο Ολυμπιακός: «Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν του επιτρέπεις να σκέφτεται. Πιστεύω πώς με μία γρήγορη ανάλυση ο αντίπαλος κέρδιζε μέτρα και εμείς βγήκαμε με την πνευματική κούραση του α’ μέρος. Ο αντίπαλος είχε τον έλεγχο αλλά όχι τόσο μεγάλες φάσεις. Ένα ντέρμπι είναι πάντα όμορφο να το νικάς. Αυτά τα ντέρμπι μία φορά να αλλάξουν. Αυτό δεν βοηθάει κανέναν. Γιατί σήμερα αυτό το γήπεδο έπρεπε να είναι γεμάτο. Όσο συνεχίζει έτσι αυτό το ποδόσφαιρο θα πάει προς τα πίσω».

Βετεράνοι Ολυμπιακού για διαιτησία: «Να είναι άμεση η αντίδραση των αρμοδίων φορέων σε Ελλάδα και UEFA»

Και οι βετεράνοι του Ολυμπιακού, σε ανακοίνωσή τους, στηλίτευσαν τη διαιτησία στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως παρακολουθούν με προβληματισμό όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ «επιτέθηκαν» και στον Σλοβάκο ρέφερι της αναμέτρησης. Επίσης, ζήτησαν την άμεση αντίδραση των φορέων σε Ελλάδα και UEFA. «Με έντονο και ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου μεταξύ άλλων μας απαγορεύουν να πηγαίνουμε στα γήπεδα να δούμε την ομάδα μας, κάτι το οποίο για τους περισσότερους είναι και η μοναδική χαρά. Όλα αυτά συμβαίνουν στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε εν μέσω ακρίβειας, εγκληματικότητας, ληστειών, πυρκαγιών, πλημμυρών κ.λπ. που πνίγουν τους πολίτες. Την Κυριακή το βράδυ καθίσαμε στην τηλεόραση, αντί να είμαστε στο γήπεδο όπως γίνεται στα άλλα αθλήματα, να δούμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Είδαμε την ομάδα μας μετά το 0-2 να προσπαθεί να αντιδράσει και το έκανε μειώνοντας σε 1-2. Μάλιστα αγωνίστηκε για τη νίκη που θα άλλαζε πολλά στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ωστόσο, άρχισαν τα απίστευτα που είδαμε από κάποιον, όχι απλά άσχετο, διαιτητή από τη Σλοβακία: ακύρωση του γκολ του Μασούρα και μη καταλογισμό του καραμπινάτου πέναλτι του Κάλενς στον Ναβάρο. Για αυτό και πρέπει να είναι άμεση η αντίδραση όλων των αρμοδίων φορέων σε Ελλάδα, αλλά και UEFA. Διότι κυριολεκτικά, πέραν των όσων έγιναν, καταργήθηκε και το VAR εκεί όπου βέβαια υπήρχε άλλος Σλοβάκος για να συμπληρώσει τα όσα τραγικά και απίστευτα είδαμε στο Καραϊσκάκη, τα οποία αποτελούν ντροπή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μια φορά, δύο, τρείς, ως εδώ κύριοι. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη μεγαλύτερη Ελληνική ομάδα, με τη μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα, με τον τρισένδοξο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Αν η Πολιτεία δεν αντιδράσει είναι συνένοχη των όσων καταδικάζουν καθημερινά το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα, εμείς, οι Θρύλοι του Θρύλου, ζητάμε από τον κόσμο μας να σταματήσει την εσωστρέφεια και τις επιθέσεις στην ομάδα μας και να πυκνώσουμε τις γραμμές γύρω από τον Πρόεδρο, από τους παίκτες μας, από όσους δίνουν τα πάντα για τον Ολυμπιακό μας. Στο τέλος εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα νικήσουν!»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις