Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καραγκούνης για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν θα πρέπει να αλλάξει το πρότυπο πατέρα – μητέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν θα πρέπει να αλλάξει το πρότυπο πατέρα – μητέρας

«Θα μπορούσε να γίνει απλώς μια τροποποίηση του συμφώνου συμβίωσης, ώστε να αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ

Για το επικείμενο σχέδιο νόμου, που θα δίνει το δικαίωμα σύναψης γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών καθώς και της τεκνοθεσίας υπό προϋποθέσεις, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης. Αναγνώρισε πως «πρέπει να τους αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα», λέγοντας πως αυτό είναι ξεκάθαρο», προτείνοντας ωστόσο να γίνει «μια τροποποίηση του συμφώνου συμβίωσης. Από την άλλη, όμως, η ένσταση που υποβάλλουν βουλευτές είναι ότι θα πρέπει να προστατέψουμε αυτό που λέμε οικογένεια, όπως έχει αποτυπωθεί στο άρθρο 21 του Συντάγματος και στο άρθρο 8 και 12 της ΕΔΑ. Εγώ λέω ότι δεν πρέπει να αλλάξει το πρότυπο πατέρα – μητέρας.

«Υπάρχουν οι καταθέσεις του Φρόιντ και του Γιουνγκ, οι θεμελιώδεις καταθέσεις τους είναι σταθερά δομημένες πάνω στο πατέρας – μητέρα. Έχουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο συγκεκριμένο, μπορούμε να το τροποποιήσουμε» ανέφερε. Εν συνεχεία τόνισε ότι το θέμα για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι πολιτικό, αλλά κοινωνικό και υποστήριξε πως ενστάσεις και αντιρρήσεις για το επίμαχο νομοσχέδιο υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι προσεγγίσεις είναι διαφορετικές, τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και μέσα στους κόλπους της κοινωνίας. «Ο πρωθυπουργός θέλει ελεύθερα να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Οι αντιρρήσεις υπάρχουν και στα άλλα κόμματα και στην κοινωνία. Αν ήταν μόνο στη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπάρχει κάτι δογματικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις