Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ασημακοπούλου – Ολλανδή Ευρωκοινοβούλιο: Θερμό επεισόδιο με την Σόφι Ιντ Βελτ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασημακοπούλου – Ολλανδή Ευρωκοινοβούλιο: Θερμό επεισόδιο με την Σόφι Ιντ Βελτ

«Κάποιοι δυσφημούν την Ελλάδα για προσωπικό όφελος»

Στο κόκκινο ανέβηκαν οι τόνοι σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, ανάμεσα στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και στην Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελτ. Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση της Ολλανδής ευρωβουλευτού που είπε στα ελληνικά «Δεν σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει Δικαιοσύνη». Στη συνέχεια η ίδια είπε πως αυτή η αναφορά απευθυνόταν στη χήρα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στους γονείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στους συγγενείς των νεκρών από το ναυάγιο στην Πύλο και στους δημοσιογράφους που έχουν δεχθεί επίθεση επειδή άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση.

«Κάποιοι δυσφημούν την Ελλάδα για προσωπικό όφελος»

Άμεσα και έντονα αντέδρασε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. «Κάποιοι εμμονικά επιμένουν να δυσφημούν την Ελλάδα για προσωπικό όφελος και μικροπολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Ωστόσο, η Σοφί Ιντ Βελτ συνέχισε λέγοντας: «Κάθε φορά που συζητάμε για το Κράτος Δικαίου απορρίπτετε κάθε επίκριση, κατηγορείτε όσους ρωτούν ότι είναι παρτιζάνοι και έχουν προεκλογικά κίνητρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω: Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι κάποιοι αντιδρούν επειδή υπερασπίζονται κάποιες ιδέες; Θα μπορούσατε να το διανοηθείτε αυτό;».

Το γάντι σήκωσε ξανά η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, απαντώντας «Επιλέγω να αγνοήσω τον προσβλητικό σας τόνο. Ναι, βλέπω μια τέτοια πολιτικό κάθε φορά που κοιτώ τον καθρέπτη» και έκανε λόγο για μια «μειοψηφία που μιλά για τη χώρα μου σαν να μην πρόκειται για Δημοκρατία, κι αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια».

«Δεν θέλετε να ακούσετε τις απαντήσεις»

Το θέμα έληξε όταν η πρόεδρος της Ολομέλειας επιχείρησε να διακόψει την τοποθέτηση της κυρίας Ασημακοπούλου βγάζοντας μπλε κάρτα για παραβίαση του χρόνου ομιλίας, με την τελευταία να σχολιάζει: «Δεν θέλετε να ακούσετε τις απαντήσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις