Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ ψύχος – νεκροί 2024: Στην κατάψυξη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ ψύχος – νεκροί 2024: Στην κατάψυξη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας

ΗΠΑ ψύχος - νεκροί 2024: Στην κατάψυξη οι ΗΠΑ: 33 νεκροί -Στο έλεος της κακοκαιρίας με αρκτικό ψύχος, χιόνι και παγωμένη βροχή

Στην κατάψυξη παραμένουν οι ΗΠΑ με τουλάχιστον 40 άτομα να έχουν χάσει την ζωή τους σε εννέα πολιτείες, ενώ μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα ακολουθήσει νέο κύμα ψύχους τις επόμενες μέρες.   Πολλοί από τους θανάτους που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής οφείλονται σε συνθήκες που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, όπως τροχαία ατυχήματα λόγω παγετού στους δρόμους και υποθερμία που προκαλείται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Θάνατοι έχουν αναφερθεί στο Αρκάνσας, το Ιλινόις, το Κάνσας, το Μισισιπή, τη Νέα Υόρκη, το Όρεγκον, την Πενσυλβάνια, το Τενεσί και το Ουισκόνσιν. Στο Τενεσί, όπου έχει αναφερθεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής, ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/1) όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε χιονισμένο αυτοκινητόδρομο του Νόξβιλ και έπεσε πάνω σε ρυμουλκούμενο τράκτορα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρο το Τενεσί εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη (17/1) η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της πολιτείας, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της πολιτείας. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πενσιλβάνια όταν το μίνι βαν τους έχασε τον έλεγχο σε έναν χιονισμένο I-81, ανακοίνωσε το γραφείο του ιατροδικαστή στην κομητεία Λακονάνα.

Έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται από τις μεσοδυτικές προς τις ανατολικές περιοχές την Παρασκευή (19/1). Στο νότιο τμήμα της χώρας χιονοπτώσεις αναμένονται στο Νάσβιλ, το Λέξινγκτον και το Τσάρλεστον της Δυτικής Βιρτζίνια. Λόγω του παγετού υπάρχουν διακοπές ρεύματος στα βορειοδυτικά. Ακόμη οι σφοδρές χειμωνιάτικες καταιγίδες έχουν προκαλέσει χάος σε ολόκληρη τη χώρα, με σχολεία να κλείνουν και να παρατηρούνται χιλιάδες καθυστερήσεις πτήσεων και ακυρώσεις.

Βρετανία: Πολικό ψύχος με θερμοκρασίες -13C και χιόνι στην πιο κρύα νύχτα του χειμώνα στη χώρα

Ο υδράργυρος έκανε βουτιά στους -13 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα στη Βρετανία, την πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα στη χώρα, που συνεχίζει να επηρεάζεται από ένα ψυχρό κύμα αρκτικού αέρα. Μετεωρολόγοι είπαν ότι η προχθεσινή (Τρίτη) ίσως ήταν η πιο κρύα νύχτα για μήνα Ιανουάριο στη Βρετανία εδώ και 14 χρόνια με το δριμύ ψύχος και τις έντονες χιονοπτώσεις να κρατούν χθες κλειστά τα σχολεία στη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία και να προκαλούν χάος στις μετακινήσεις. Την ίδια ώρα οι Αρχές προειδοποιούν για νέες χιονοπτώσεις και παγετό σε ολόκληρη τη Βρετανία με το κύμα ψύχους να αναμένεται να υποχωρήσει περί τα τέλη της εβδομάδας, εν αναμονή νέας κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο.

Στους -13 ο υδράργυρος στη Σκωτία

Το χαμηλό των -13 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε στην περιοχή του Γκλεν Όγκλ της κεντρικής Σκωτίας με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας (Met Office) να σημειώνει ότι οι θερμοκρασίες σε περιοχές που έχουν καλυφθεί από χιόνι στη Σκωτία ίσως να έπεσαν στη διάρκεια της νύχτας και στους -15C. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής περισσότερα από 40 εκατοστά χιονιού μπορεί να παρατηρηθούν σε περιοχές με ικανό υψόμετρο στη βορειοδυτική Σκωτία, καθώς ο χειμωνιάτικος καιρός συνεχίζεται, προέβλεψε το Met Office.

Το χιόνι, το χιονόνερο και η βροχή αναμένεται να συνεχίσουν να καλύπτουν βόρειες περιοχές της Βρετανίας, παρά τη λιγοστή ηλιοφάνεια, ενώ ισχυροί παγετοί είναι πιθανοί σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για τον κίνδυνο ολισθηρότητας σε πεζοδρόμια και δρόμους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις