Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Greek mafia – συλλήψεις: Εμπλέκονται 10 άτομα στο μικροσκόπιο των Αρχών
ΕΛΛΑΔΑ

Greek mafia – συλλήψεις: Εμπλέκονται 10 άτομα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Greek mafia - συλλήψεις: Η λίστα των υποθέσεων στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης είναι μακρά και αποκαλυπτική

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι της οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στα δικαστήρια της Ευελπίδων φορώντας όλοι τους αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σε ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν για τις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη καθώς και οι συνεργοί τους που έχουν ταυτοποιηθεί με κάποιους από αυτούς να αναζητούνται. Η λίστα των υποθέσεων στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης είναι μακρά και αποκαλυπτική. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας που, ως επί των πλείστων, προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Εκτός από τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρο, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, φέρονται να εμπλέκονται σε δύο εμπρησμούς που έγιναν αρχές του περασμένου Ιουνίου στις εγκαταστάσεις εταιρειών που είναι συμφερόντων της οικογένειας Σκαφτούρου, σε έναν εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στον Ασπρόπυργο αλλά και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Θ. Μ. στην Πιερία. Παράλληλα, κατηγορούνται και για προπαρασκευαστικές ενέργειες τέλεσης κακουργήματος στο Μαυροβούνιο. Να σημειωθεί ότι ως μέλη της οργάνωσης έχουν ταυτοποιηθεί επτά άτομα, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή τουλάχιστον ακόμη 10 ατόμων.

Πώς έφτασαν στα ίχνη των μελών της οργάνωσης οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έφθασαν στα ίχνη τους ενός εκ των δύο συλληφθέντων μέσω ενός αποτυπώματος, ενώ σημαντικό ρόλο για την αποκάλυψη της ταυτότητας τους έπαιξε και η εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη καθώς έκανε κάποια στόματα να «ανοίξουν». Παράλληλα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτός των δύο παραπάνω ανδρών οι οποίοι προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, προχώρησαν στην ταυτοποίηση ακόμη δύο εμπλεκομένων που βρίσκονται στις φυλακές Λάρισας και Μαυροβουνίου, ενώ ακόμη δύο εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Τέλος, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι Αρχές αναζητούν ακόμη ένα άτομο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έγινε και η σύλληψη ενός άνδρα καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ, χωρίς όμως το εν λόγω άτομο να κατηγορείται για εμπλοκή στις δολοφονίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις