Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις της ΕΛΑΣ για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις της ΕΛΑΣ για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Τουλάχιστον δύο άτομα συνελήφθησαν - Η ΕΛΑΣ έκανε έρευνες και στα σπίτια τους

Σε δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη, αλλά και του Γιάννη Σκαφτούρου προχώρησε η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγιναν δύο συλλήψεις και τρεις προσαγωγές για τις δολοφονίες του Γ. Σκαφτούρου και του Β. Ρουμπέτη που φαίνεται να είναι κοινή δράστες στις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και του κουνιάδου του αλλά και σε απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία, τον Ιούλιο του 2023, του ομογενή από τη Γεωργία, Μαυρόπουλου. Πρόκειται για μια από τις σπάνιες φορές που η ΕΛΑΣ έχει συλλάβει δολοφόνους οργανωμένου εγκλήματος. Και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για την ίδια ομάδα εκτελεστών.

Oι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αξιοποιώντας πληροφορίες, έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις ανδρών -κατά τις πρώτες πληροφορίες ομογενών από την Ρωσία- που εμπλέκονται στην δολοφονία του 40χρονου Βασίλη Ρουμπέτη και του Β. Σκαφτούρου. Εξετάζεται η συμμετοχή τους και στην πρόσφατη δολοφονία του Β. Ζαμπούνη. Έχουν γίνει επίσης ταυτοποιήσεις και άλλων ατόμων εντός και εκτός φυλακής. Όπως αναφέρουν πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την αστυνομία πρόκειται για τους εκτελεστές των παραπάνω «συμβολαίων θανάτου» και όχι για τους ηθικούς αυτουργούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δολοφονίες σχετίζονται με λαθρεμπόριο κυρίως τσιγάρων.

Ποιος είναι ο ένας συλληφθείς

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αποτύπωμα του ενός συλληφθέντος 39 ετών, είχε βρεθεί στην μοτοσυκλέτα των δραστών της δολοφονίας του Γ. Σκαφτούρου. Κατά του ιδίου ατόμου είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας τον Απρίλιο του 2023 όταν άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα στο όχημά του, στον Ασπρόπυργο. Ο 39χρονος είχε σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του το 2015 για συμμετοχή του σε ανθρωποκτωνία υπηκόου Γεωργίας. Είχ αποφυλακιστεί το 2019 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την είσοδο μεταναστών στη χώρα. Επίσης είχε απασχολήσει την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής για ναρκωτικά και προστασία νυχτερινών κέντρων.

Ποιοι ήταν οι Ρουμπέτης και Σκαφτούρος

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Ρουμπέτης ή «Ράμπο» ή «ταξιτζής», όπως ήταν γνωστός στη Greek Mafia είχε πέσει νεκρός από μαφιόζικη ενέδρα τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Ο Ρουμπέτης το 2009 είχε συλληφθεί για την υπόθεση Μιχάλη Φιλόπουλου, του οπαδού του Παναθηναϊκού που είχε μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου σε άγρια συμπλοκή οπαδών τον Μάρτιο του 2007 στη Λεωφόρο Λαυρίου στα Γλυκά Νερά.Παράλληλα, ήταν γνώριμος και στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, λόγω των επαφών που φερόταν να έχει με κυκλώματα ανθρώπων της νύχτας που εκβίαζαν καταστηματάρχες σε Γλυφάδα, Χαϊδάρι και Κορυδαλλό. Είχε εμπλακεί μάλιστα και σε υπόθεση συμβολαίου θανάτου εις βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. για 250.000 ευρώ.

Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου που είχαν εκτελέσει στα Σκούρτα Βοιωτίας, στην αυλή του εξοχικού του, την Δευτέρα του Πάσχα, τον Απρίλιο του 2022. Από την δολοφονική επίθεση κατά του ο 55χρονου (που ήταν γνωστός και ως «Θείος Τζο» στο χώρο της «Greek Mafia») . Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε επίσης η 22χρονη κόρη του, αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του, επίσης γνώριμος των Αρχών για διάφορα αδικήματα.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφεται καρέ καρέ η εκτέλεση των δύο ανδρών στον Κορυδαλλό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις