Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – προεδρικές εκλογές ΗΠΑ 2024: Νίκη στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – προεδρικές εκλογές ΗΠΑ 2024: Νίκη στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων

Νίκη Τραμπ στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στην Άιοβα: «Καιρός να ενωθεί η χώρα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε χθες Δευτέρα το βράδυ (τα ξημερώματα σήμερα ώρα Ελλάδας) ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «ενωθούν», μετά τη νίκη του στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, στην πολιτεία Άιοβα, που επιβεβαίωσε πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της διαδικασίας. «Νομίζω πως τώρα είναι καιρός όλοι μας, η χώρα μας να ενωθεί (…). Είτε πρόκειται για Ρεπουμπλικάνους, Δημοκρατικούς, φιλελεύθερους, ή συντηρητικούς», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος είναι γνωστός για τη συνήθως επιθετική ρητορική του, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στην πόλη Ντε Μόιν, σε αυτή τη μεσοδυτική πολιτεία.

Μπάιντεν: Βρίσκεται μπροστά στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων

Η καθαρή νίκη που κατήγαγε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία στην Άιοβα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ σημαίνει πως βρίσκεται «καθαρά μπροστά» στην κούρσα, πως είναι το φαβορί, εκτίμησε ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και ο ίδιος υποψήφιος για την επανεκλογή του, καθώς αναγγέλλεται επανάληψη της αναμέτρησής τους το 2020. «Είναι το καθαρό φαβορί της άλλης πλευράς σε αυτό το σημείο», διαπίστωσε ο κ. Μπάιντεν μέσω X (του πρώην Twitter), καλώντας όσους Αμερικανούς τάσσονται υπέρ του να συνεισφέρουν χρήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις