Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θάνατος σεφ Ιταλία: Νεκρή 59χρονη, μια μυστήρια υπόθεση
ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος σεφ Ιταλία: Νεκρή 59χρονη, μια μυστήρια υπόθεση

H σορός της 59χρονης Τζιοβάνα Πεντρέτι βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το αυτοκίνητό της στις οχθες ποταμού κοντά στο Μιλάνο

Τραγική κατάληξη είχε στην Ιταλία μια ιστορία με πρωταγωνίστρια ιδιοκτήτρια πιτσαρίας η οποία κατηγορήθηκε ότι έστησε δήθεν επεισόδιο με «πελάτη» που διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία δίπλα του στο εστιατόριο ενός ζευγαριού γκέι και ενός παιδιού με αναπηρία καθώς η 59χρονη Τζιοβάνα Πεντρέτι βρέθηκε νεκρή σε ποτάμι με τις ιταλικές αρχές να εξετάζουν και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Όλα ξεκίνησαν μετά από απάντηση που έδωσε η Πεντρέτει σε πελάτη της πιτσαρίας ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί τον έβαλαν να κάτσει δίπλα σε ένα ζευγάρι γκέι και ένα παιδί με αναπηρία στο οποίο η 59χρονη απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο εστιατόριό της.

Σύμφωνα, όμως, με ιταλικά δημοσιεύματα η 59χρονη κατασκεύασε την διαμάχη αυτή με στόχο να προκαλέσει (θετική) συζήτηση για την πιτσαρία της. Οι κατηγορίες αυτές φέρονται να προκάλεσαν την αυτοκτονία της 59χρονης, η οποία βρέθηκε νεκρή το Σάββατο στις όχθες του ποταμού Λάμπρο σε μικρή απόσταση από το Μιλάνο. Όπως αναφέρει η Daily Mail αρχικά βρέθηκε το αυτοκίνητο της σεφ ενώ σε μικρή απόσταση εντοπίστηκε η σορός της με τις πληροφορίες από την Ιταλία να κάνουν λόγο, πάντως, ότι δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας.

Το σχόλιο στη σελίδα

Η διαμάχη με επίκεντρο την Πεντρέτι ξεκίνησε το καλοκαίρι όταν αναρτήθηκε ένα σχόλιο στη σελίδα της πιτσαρίας στο Facebook στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Με έβαλαν να κάτσω δίπλα σε δύο γκέι άνδρες, δεν το πρόσεξα αμέσως γιατί ήταν σεμνοί, και ένα αγόρι σε αναπηρικό αμαξίδιο που έτρωγε με δυσκολία. Συγγνώμη αλλά δεν ένιωσα άνετα». Στο σχόλιο αυτό απάντησε η 59χρονη ότι «το μαγαζί μας είναι ανοιχτό σε όλους και το μόνο που ζητάμε από τους πελάτες μας είναι να σέβονται τους πάντες. Τα λόγια περιφρόνησης που χρησιμοποιήσατε για άλλους πελάτες που δεν σας ενόχλησαν μου φαίνονται αχρείαστα και κακά. Δεν επιλέγουμε τους πελάτες μας βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού του, πολύ περισσότερο βάσει του αν είναι ή όχι με αναπηρία. Σας παρακαλώ να μην έρθετε ξανά εκτός αν βρείτε την ανθρωπιά που σας λείπει».

Λίγο διάστημα αργότερα, όμως, τόσο το αρχικό σχόλιο όσο και η απάντηση της Πεντρέτι διαγράφηκαν κίνηση που προκάλεσε υποψίες με την influencer και τηλεαστέρα Σελβάτζια Λουκαρέλι να κατηγορούν την 59χρονη επιχειρηματία για «φωτομοντάζ» και για επιχείρηση να φανεί σαν μια ηρωική υπερασπίστρια των γκέι και των ΑμεΑ. Αναφορές ωστόσο από την περιοχή στην οποία βρίσκεται η πιτσαρία λένε ότι το εστιατόριο ήταν συχνά γεμάτο από πελάτες αποκλείοντας το ενδεχόμενο να οφείλεται σε χρηματικό πρόβλημα ο θάνατός της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις