Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χείμαρρος στην Ηλεία – νεκρή 38χρονη: Θλίψη για τη Γεωργία, παραμένει αγνοούμενος ο σύντροφός της
ΕΛΛΑΔΑ

Χείμαρρος στην Ηλεία – νεκρή 38χρονη: Θλίψη για τη Γεωργία, παραμένει αγνοούμενος ο σύντροφός της

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε 1,5χλμ. μακριά από το σημείο στο οποίο παρασύρθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σύντροφός της στο Πλουτοχώρι της Ηλείας

Σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ. από το σημείο που παρασύρθηκε από χείμαρρο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με τον σύντροφό της, τον Νίκο, το βράδυ της Δευτέρας  στο Πλουτοχώρι της Ηλείας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης η σορός της άτυχης 38χρονης Γεωργίας. Σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρή η άτυχη γυναίκα, βρέθηκε και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι. Δύτες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν το αυτοκίνητο όσο βρισκόταν κάτω από τα νερά του ποταμού αλλά και όταν με μηχάνημα έργου ανασύρθηκε στην όχθη και δε βρήκαν κανένα ίχνος από τον οδηγό.

Ο 45χρονος Ν.Α που συνεχίζει να αγνοείται ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα (Κόβιτσα) στο Πλουτοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων. Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλο το μήκος του ποταμού καθώς και η 38χρονη βρέθηκε σε αρκετή απόσταση από το σημείο στο οποίο έγινε η μοιραία παράσυρση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η μοιραία παράσυρση σημειώθηκε όταν ο αγνοούμενος Νίκος, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, επιχείρησε να περάσει με το ιδιωτικό του όχημα την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιαστικιά του. Ωστόσο, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα κύμα υδάτινου όγκου πέρασε πάνω από το γεφύρι και κόλλησε το όχημα στα κάγκελα, ενώ ακολούθησε και ένα δεύτερο κύμα που χτύπησε με σφοδρότητα το όχημα, το αναποδογύρισε και το έριξε εντός του υδατορέματος Κόβιτσας (Αχέροντας). Στις έρευνες επιχειρεί η Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ με 4 άτομα και η Ο.Υ.Δ. με 4 δύτες της Μονάδας, ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ με 7 άτομα, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο ilialive.gr ανέφερε ότι γύρω στις 20:30 είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό ενώ κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μια ακόμη γυναίκα αφού στην προσπάθειά της να περάσει το καλυμμένο με νερό γεφύρι, λίγο πριν της έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου της, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις