Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηλεία χείμαρρος – αγνοούμενοι: Αγωνία για 45χρονο και τη σύζυγό του
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία χείμαρρος – αγνοούμενοι: Αγωνία για 45χρονο και τη σύζυγό του

Ηλεία χείμαρρος - αγνοούμενοι: ΙΧ παρασύρθηκε

Κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των 2 αγνοούμενων που παρασύρθηκαν με το αυτοκίνητο από φουσκωμένο χείμαρρο στο χωριό Πλουτοχώρι, του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Ηλείας. Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρέσυραν το αυτοκίνητο στην είσοδο της κοινότητας Πλουτοχωρίου του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΙΧ επέβαιναν ένας 45χρονος και η σύζυγός του, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και αυτή την ώρα. Το ζευγάρι, σύμφωνα με το patrisnews.com, φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει με όχημα το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που έφτασαν το 1,5 μέτρο και το κάλυψαν.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Για τον εντοπισμό των αγνοουμένων κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου, το Π.Κ. Κρεστένων, το Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και η Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης και πολλοί κάτοικοι του Πλουτοχωρίου.

Πώς χάθηκαν τα ίχνη του ζευγαριού

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Τα νερά οδήγησαν το όχημα – λίγα μέτρα πριν τη γέφυρα- στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Η μεγάλη πίεση του νερού άφηνε ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει. Το ζευγάρι ζήτησε βοήθεια αλλά το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση και κατέρρευσε με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει στον χείμαρρο. Σύμφωνα με το tempo24, στο ίδιο σημείο πλημμύρισε η περιοχή, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει το χωριό αλλά έγινε τη νύχτα εκτροπή της κυκλοφορίας μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά, γεγονός που κάνει δύσκολη την προσέγγιση των οχημάτων Πυροσβεστικής και συνεργείων του Δήμου. Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί ζημιές στις αγροτικές περιουσίες των κατοίκων ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε άλλες υποδομές του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αγνοούμενοι είναι κάτοικοι του Πλουτοχωρίου ιδιαίτερα γνωστοί και αγαπητοί στην περιοχή. Τις έρευνες συντονίζει ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας της Πυροσβεστικής Χριστόφορος Μπόκας, ενώ συνδράμουν δυνάμεις του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αστυνομίας. Η υπερχείλιση των ρεμάτων, σύμφωνα με το ilialive.gr, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς απειλεί σοβαρά τα σπίτια στο Πλουτοχώρι.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο ilialive.gr ανέφερε ότι γύρω στις 20:30 τη Δευτέρα (15/1) είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό, ενώ κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μια ακόμη γυναίκα αφού στην προσπάθειά της να περάσει το πλημμυρισμένο γεφύρι, της έσβησε η μηχανή, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις