Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΓΕΕΘΑ παράδοση – παραλαβή: Μήνυμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας από τον στρατηγό Χούπη
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΕΘΑ παράδοση – παραλαβή: Μήνυμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας από τον στρατηγό Χούπη

ΓΕΕΘΑ παράδοση - παραλαβή: Όπως είπε «οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να προσαρμοστούν επιχειρησιακά και οργανωτικά λαμβάνοντας υπόψην τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας».

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η τελετή παράδοσης-παραλαβής για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ με τον στρατηγό Δημήτριο Χούπη να παίρνει τη σκυτάλη από τον απερχόμενο αρχηγό, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Στην ομιλία του στην οποία δήλωσε συγκινημένος καθώς αποχωρεί μετά από 43 χρόνια στο στράτευμα, ο κ. Φλώρος αφού ευχαρίστησε, δε, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας με τους οποίους συνεργάστηκε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι επί της θητείας του «ξαφνιάσαμε συμμάχους και εταίρους αλλά κυρίως αντιπάλους κάνοντας πολλές φορές πολλά πράγματα για πρώτη φορά». Όπως σημείωσε, μάλιστα, «δεν ήταν μόνο το 2020 δύσκολο αλλά μέχρι και πριν από μερικούς μήνες τα πράγματα ήταν δύσκολα με στιγμές έντασης».

Από την πλευρά του ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, επισήμανε την ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις να μετεξελιχθούν για να αντιμετωπίσουν κάθε σύγχρονη ή υβριδική απειλή. Όπως είπε «οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να προσαρμοστούν επιχειρησιακά και οργανωτικά λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας». Φρόντισε, δε, να στείλει το μήνυμα ότι «σε μια περιοχή που η γεωγραφία παράγει ιστορία, δεν είναι ανεκτή ούτε μια διολίσθηση σε ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις