Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο αιματηρό περιστατικό βίας από συμμορία ανηλίκων
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο αιματηρό περιστατικό βίας από συμμορία ανηλίκων

Συνελήφθη 14χρονος

Ενα νέο αιματηρό περιστατικό, που αφορά την εκτίναξη της νεανικής βίας, έρχεται να προστεθεί στην ατέλειωτη λίστα παρόμοιων περιστατικών, που ταλανίζουν και προβληματίζουν όχι μόνο την ελληνική κοινωνία αλλά και τις αντίστοιχες των άλλων ευρωπαϊκών και μη χωρών. Στην Ηλιούπολη ένας 14χρονος αλλοδαπός, που είχε βγει, όπως λένε οι αστυνομικοί «παγανιά» για αναζήτηση ανήλικων θυμάτων προκειμένου να τα ληστέψουν, συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και αναζητούνται οι υπόλοιποι για αιματηρή ληστεία σε βάρος ενός παιδιού 15 ετών.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τον εντόπισαν να περπατάει, τον προσέγγισαν όλοι μαζί, του επετέθησαν με γροθιές στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός του και του άρπαξαν το μπουφάν που φορούσε!!! Αιμόφυρτος ο 15χρονος μαθητής, που βίωνε τον εφιάλτη στη βόλτα του, ενημέρωσε τους γονείς του και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομία. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης δόθηκαν περιγραφές σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην Ηλιούπολη.

Πράγματι, λίγο μετά εντόπισαν τον 14χρονο  με βάση την περιγραφή και τον προσήγαγαν στο Τμήμα ασφαλείας της περιοχής όπου και συνελήφθη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν και οι συνεργοί του πριν επιτεθούν να ληστέψουν άλλο παιδί. Η Αστυνομία προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση και για αυτό το περιστατικό, όπου αναφέρονται τα πάρα κάτω:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βραδινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 14χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και ληστεία σε βάρος 15χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, ο 14χρονος κατηγορούμενος, κινούμενος μαζί με ομάδα έτερων ανηλίκων, προσέγγισαν τον 15χρονο στην περιοχή της Ηλιούπολης. Στη συνέχεια κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και του επιτέθηκαν απρόκλητα, χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο ενώ του αφαίρεσαν ένα μπουφάν.

Άμεσα περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από εντολή του Κέντρου, προέβησαν σε αναζητήσεις στην περιοχή κατά τις οποίες εντοπίστηκε ο 14χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης όπου διαπιστώθηκε η συμμετοχή του στην ανωτέρω επίθεση. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και των έτερων ανηλίκων που εμπλέκονται στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται». Ωστόσο, αρνητικός πρωταγωνιστής σε αιματηρή συμπλοκή ήταν κι ένας 16χρονος, αυτή τη φορά στην Καλαμάτα.

Διαπληκτίστηκαν

Λίγο μετά τις 4 το πρωί, ένας 16χρονος και ένας 42χρονος, υπό συνθήκες που διερευνώνται,  διαπληκτίστηκαν σε νυχτερινό κατάστημα, στην οδό Υπαπαντής, στο κέντρο της Καλαμάτας. Βγήκαν από το κέντρο και ο 16χρονος εκεί φέρεται να τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τον 42χρονο στο πόδι. Ο 42χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η Αστυνομία αναζητούσε τον 16χρονο, που ταυτοποιήθηκε για την  αιματηρή επίθεση, και  διέφευγε της σύλληψης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις