Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μηνιγγίτιδα Πάτρα – φοιτητής: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 18χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Μηνιγγίτιδα Πάτρα – φοιτητής: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 18χρονος

Χημειοπροφύλαξη σε όσους ήρθαν σε επαφή

Σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ένας 18χρονος φοιτητής, ο οποίος έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί χορηγούν φαρμακευτική αγωγή και υποβάλλουν σε εξετάσεις τον φοιτητή, ενώ αύριο (16/1) πρόκειται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να σχηματίσουν μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση της υγείας του, με βάση τα ευρήματα της απεικονιστικής εξέτασης. Από τη μαγνητική και την εκτίμηση της κλινικής εικόνας του 18χρονου οι γιατροί θα αποφασίσουν αν μπορούν να να τον βγάλουν από την καταστολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά στους γιατρούς από την οικογένεια του φοιτητή, ήταν εμπυρετος και με πόνους στα κόκαλα, ωστόσο πίστευε πως ταλαιπωρείται από ίωση.  Όταν δεν απαντούσε στις κλήσεις των γονέων του για πολλή ώρα, κάλεσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου διέμενε ο φοιτητής και ζήτησαν να μπει στο σπίτι για να βρει τον 18χρονο. Ο φοιτητής ήταν λιπόθυμος. Αμέσως διακομιστηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου και διασωληνώθηκε. Η διάγνωση του μηνιγγιτοδόκοκκου απο τις εξετάσεις έδωσε μια πρώτη σημαντική εικόνα στους γιατρούς, ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθει ακόμη ποιος οροτυπος του μικροβίου έχει προσβάλλει τον 18χρονο, προκαλώντας μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο. Αν πρόκειται δηλαδή για ορότυπο του μηνιγγιτιδοκοκκου για τον οποίο έχει ενδεχομένως εμβολιαστεί.

Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Παράλληλα, μετά την γνωστοποίηση του κρούσματος μηνιγγίτιδας, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα από το Πανεπιστήμιο Πατρών και χορηγήθηκε σε επαφές του φοιτητή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις