Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λύκοι Βαρυμπόμπη: Αγέλη περνά έξω από σπίτι
ΕΛΛΑΔΑ

Λύκοι Βαρυμπόμπη: Αγέλη περνά έξω από σπίτι

Λύκοι Βαρυμπόμπη: Τα ζώα δυσκολεύονται να βρουν τροφή στη Πάρνηθα και για αυτό κατεβαίνουν και σε κατοικημένες περιοχές

Μέσα στον οικισμό της Βαρυμπόμπης έφτασε μια αγέλη τουλάχιστον επτά λύκων, όπως τους κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας σε σπίτι της περιοχής.

Το οπτικό υλικό που δημοσιεύει το protothema.gr δείχνει τέσσερις από τους επτά λύκους που κυκλοφορούν τις νυχτερινές ώρες.

Οι λύκοι δεν μπορούν να βρουν τροφή πάνω στην Πάρνηθα και για αυτό κατεβαίνουν προς κατοικημένες περιοχές.

Κάτοικος της περιοχής είπε μάλιστα στο protothema.gr ότι ο Δήμος έχει μαζέψει τα αδέσποτα και έτσι διευκολύνονται οι λύκοι στο να φτάσουν στον οικισμό.

Θεσσαλονίκη: Ένα «τσούρμο» αγριογούρουνα βολτάρει στο Πανόραμα – Δείτε βίντεο

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε χρήστης του Facebook, περίπου πέντε μεγάλα αγριογούρουνα μαζί με πολλά μικρά, κυκλοφορούσαν στην οδό Ίωνος Δραγούμη προκαλώντας την ανησυχία των πολιτών καθώς το φαινόμενο φαίνεται να παίρνει διαστάσεις. Ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο καλεί τους γονείς να προσέχουν όταν βγαίνουν έξω με μικρά παιδιά.

 Καθημερινό φαινόμενο

Καθημερινό φαινόμενο είναι εδώ και αρκετό καιρό  η εμφάνιση αγριογούρουνων κυρίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας. Ο κίνδυνος για την πρόκληση τροχαίων πάντα αρκετά μεγάλος και δεν είναι λίγες οι φορές που οδηγοί έχουν πέσει «θύματα» ενός τροχαίου με αγριογούρουνο. Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανάρτηση  του  ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης Παναγιώτης Κοντογιώργος τα αγριογούρουνα βγαίνουν μέσα στον δρόμο. «Ολόκληρο κοπάδι. Προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στον δρόμο εντός της Μακρακώμης απο το σπίτι του Διαμαντή προς μάντρα Κατσόγιαννου …..»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις