Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάννης Τσορτέκης – Μαέστρο: «Ήμουν δεμένος κάτω από το νερό για 40 λεπτά»
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Τσορτέκης – Μαέστρο: «Ήμουν δεμένος κάτω από το νερό για 40 λεπτά»

Γιάννης Τσορτέκης - Μαέστρο: «Ήμουν δεμένος κάτω στο νερό με τα μάτια ανοιχτά, αλλά ένιωθα παντελώς ασφαλής» πρόσθεσε

Ο Γιάννης Τσορτέκης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τη σειρά «Maestro» και την πορεία του στην υποκριτική. Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» κι αρχικά, εξήγησε πώς διαχειρίζεται την αναγνωρισιμότητα. «Μόνο ικανοποίηση νιώθω για την αναγνώριση που ήρθε από την τηλεόραση. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα. Καμία πόρτα δεν άνοιξε σε καμία δεύτερη στιγμή. Όλα τα πράγματα συμβαίνουν από μόνα τους, όπως πρέπει να συμβούν. Στις πρώτες δουλειές όχι μόνο δεν ζητούσα λεφτά, μου έδιναν και δεν έπαιρνα», είπε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας: «Επειδή το αποτέλεσμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί ως κάτι, αυτό που κάνουμε πάνω στη σκηνή, δεν έχει οικονομικό ισοζύγιο για να μπορέσει να ισορροπήσει.

Δεν εκτιμάται ως κάτι. Με τράβαγε από μόνο του να το κάνω και το ακολουθούσα. Οπότε, έλυνα από άλλους τα της επιβίωσης για να μπορώ να ασχολούμαι με αυτό, σαν να τα έχω όλα λυμένα». Στην ερώτηση αν έχει σηκώσει ποτέ το τηλέφωνό του για να ζητήσει δουλειά, ανέφερε: «Δεν το έκανα ποτέ. Αισθανόμουν πάρα πολύ άσχημα να πάω να διεκδικήσω έναν ρόλο, τη στιγμή που αν κάποιος μου πρότεινε έναν ρόλο, όποιος κι αν ήταν αυτός, εγώ θα τον αποδεχόμουν, όπως κι έκανα. Το να πάω και να ζητήσω έναν ρόλο, αν μου τον έδιναν, είχα τρομερή αγωνία αν θα ανταποκρινόμουν. Οπότε δεν πήγαινα».

Το Maestro στο Netflix

Όσο για το Maestro και την προβολή του στο Netflix, δήλωσε: «Μια τέτοια διάκριση είναι πολύ σημαντική, πρώτα από όλα για τον ίδιο τον Χριστόφορο, για όλους εμάς και ως χώρα. Η επιβράβευση που επιστρέφεται πίσω από αυτό, σε ισορροπεί και σε ησυχάζει. Αφού είπε ο Χριστόφορος ότι ο Χαράλαμπος επιστρέφει στο Maestro, θα γίνει. Στην τελευταία σκηνή έμεινα κάτω από το νερό πάνω από 40 λεπτά, χωρίς μάσκα. Το έκανα πρώτη φορά. Ήμουν δεμένος κάτω στο νερό με τα μάτια ανοιχτά, αλλά ένιωθα παντελώς ασφαλής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις