Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αθήνα – Λευκάδα νέος δρόμος 2024: Ορίστηκε η ημερομηνία παράδοσης
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα – Λευκάδα νέος δρόμος 2024: Ορίστηκε η ημερομηνία παράδοσης

Αθήνα - Λευκάδα νέος δρόμος 2024: Εντυπωσιακό βίντεο

Στις 31 Ιανουαρίου 2024 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα της Αμβρακία Οδού, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, μιλώντας για τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού. Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 400 μέτρων στην περιοχή του Δρυμού, όπου είχαν βρεθεί αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία είχαν επιφέρει καθυστέρηση στην παράδοση του έργου. Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, έχει μήκος 48,5 χλμ., και χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους. Το πρώτο τμήμα του δρόμου, από το Άκτιο μέχρι τη Βόνιτσα, μήκους 14 χλμ. έχει δοθεί στην κυκλοφορία από το 2019, ενώ από το καλοκαίρι του 2022 λειτουργεί και η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, μήκους 17 χλμ., μέσω της οποίας επιτεύχθη η αποσυμφόρηση της πόλης.

Η τελευταία δεχόταν όλα τα οχήματα από και προς τη δυτική ακτή και τα νησιά του Ιονίου, με αποτέλεσμα να «βουλιάζει» από ΙΧ. Με την ολοκλήρωση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας εξοικονομούνται περίπου 25 λεπτά μετακίνησης κατά την κύρια διεύθυνση της παράκαμψης, από Ιόνια Οδό έως Λουτράκι. Μεγάλη κερδισμένη από την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού είναι η Λευκάδα, δεδομένου ότι ο χρόνος οδήγησης από την Αθήνα μειώνεται σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά, την ίδια ώρα που συρρικνώνονται και οι αποστάσεις προς Άκτιο, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Είναι έργο γέφυρα, καθώς ξεκίνησε με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013. Στο παρακάτω βίντεο, που δημοσιεύθηκε στο κανάλι n.p. production στο Youtube, προσφέρεται εικόνα για το τελευταίο τμήμα της Αμβρακίας Οδού, λίγες ημέρες πριν παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις