Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπακς – Κινγκς: Ο Λίλαρντ έδωσε την νίκη στους Μπάκς
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπακς – Κινγκς: Ο Λίλαρντ έδωσε την νίκη στους Μπάκς

Μπακς - Κινγκς: Το ξέσπασμα του Μάικ Μπράουν

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/1) οι Μιλγουόκι Μπάκς υποδέχτηκαν τους Σακραμέντο Κινγκς για το NBA. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες στην κανονική ροή του αγώνα με το σκορ να πηγαίνει 128-128, και το παιχνίδι να οδεύει στην παράταση που εκεί νικητή σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι βρήκε την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με σκορ 143-142.

Ο αγώνας

Δύο φορές τα λένε κάθε χρόνο, η πρώτη για φέτος ήταν στο Μιλγουόκι. Μπακς και Κινγκς έδωσαν μία πραγματικά ασύλληπτη μάχη στο Fiserv Forum, η οποία κρίθηκε με τεράστιο τρίποντο του Ντέιμιαν Λίλαρντ στην εκπνοή της παράτασης. Το 143-142 ήταν το αποτέλεσμα που ακούστηκε σε κάθε γωνιά του μπασκετικού πλανήτη, το αποτέλεσμα ενός παρανοϊκού αγώνα που τα είχε όλα. Triple-doubles, πείσμα, σκληρές μάχες, χορταστικό θέαμα, καλαθάρες, αποβολές, εντάσεις, τα πάντα.

Στο 28-12 ανέβηκαν οι Μπακς (19-4 εντός και 9-8 εκτός έδρας), με τον Λίλαρντ να είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής το βράδυ που ο Κρις Μίντλετον έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί. Το Μιλγουόκι έδωσε δύο αγώνες σε 26 ώρες, όμως ο Dame ήταν εκεί τη σωστή στιγμή, πήρε τη μπάλα από τα χέρια του Μπρουκ Λόπεζ, διέσχισε το γήπεδο, σηκώθηκε από τα εννέα μέτρα και… ΜΠΟΥΜ!

Απίθανος ο Γιάννης

Triple-double έγραψε ο απίθανος Γιάννης Αντετοκούνμπο (27 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ σε 40:23), το 40ο της καριέρας του σε κανονικές περιόδους και το τέταρτο σε έναν μήνα. Τα έκανε όλα στην τέταρτη περίοδο, έβαλε κρίσιμες βολές, έχασε μία που ίσως και να είχε κρίνει το ματς, έπαιξε στο 110% των δυνάμεών του και όλα αυτά ενώ ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του μέχρι και λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ εξαιτίας ενός τραυματισμού στον ώμο. Έχει 39 συμμετοχές σε 40 αγώνες.

Στο 23-16 έπεσαν οι Κινγκς (13-7 εντός και 10-9 εκτός έδρας), με τον Μάικ Μπράουν να ξεσπά στα 9:27 πριν από το τέλος, να επιτίθεται σε διαιτητή και να αποχαιρετά τον αγώνα. Ο Ντομάντας Σαμπόνις, ο Κέβιν Χέρτερ, ο ΝτιΆαρον Φοξ, ο Μαλίκ Μονκ ήταν όλοι συγκινητικοί, έκαναν καταπληκτική προσπάθεια και έπαιξαν καλό μπάσκετ, όμως ο τελευταίες είχε δύο άστοχες βολές στα 18″ με το σκορ στο 137-141 πριν ο Μπρουκ Λόπεζ μειώσει στον πόντο και ο Φοξ αστοχήσει στην πρώτη βολή για να κρατήσει όρθιους τους Μπακς. Θετικός στον λίγο χρόνο που πήρε στην τρίτη περίοδο ο Σάσα Βεζένκοβ, επειδή αποχώρησε ο Κίγκαν Μάρεϊ.

44-64 οι πόντοι στη ρακέτα, 14-11 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 47-45 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς με τον Μπόμπι Πόρτις να κάνει μαγική εμφάνιση στο σκοράρισμα και στο ριμπάουντ, 14-13 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 7-4 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες, 32-20 οι εκτελεσμένες βολές, 22-19 τα φάουλ για τις δύο ομάδες, με 47% σούταραν οι Μπακς από το τρίποντο, με 42% οι Κινγκς.

Το καλάθι του Λίλαρντ στο τέλος του αγώνα

Ο Λίλαρντ πήρε τη μπάλα, διέσχισε το γήπεδο, σηκώθηκε από τα εννέα μέτρα και έγραψε το 143-142 μέσα σε ασύλληπτη αποθέωση στο Fiserv Forum, με τον κόσμο να μην πιστεύει αυτό που παρακολούθησε. Το νικητήριο τρίποντο ήταν το πέμπτο τρίποντο του Dame στον αγώνα, έναν αγώνα που είχε τα πάντα. Εντάσεις, αποβολές, επιθέσεις σε διαιτητές, triple-doubles από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ντομάντας Σαμπόνις. Ήταν μία απίθανη βραδιά.

Το ξέσπασμα του Μάικ Μπράουν

Ένα από τα πιο άγρια ξεσπάσματα που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό ήταν του Μάικ Μπράουν. Ο προπονητής της ομάδας του Σακραμέντο ήταν έξαλλος με την απόφαση των διαιτητών να μη χρεώσουν με φάουλ τον Καμ Πέιν 9:27 πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να έχει μία ασύλληπτη έκρηξη που προς στιγμήν όλοι φοβήθηκαν ότι θα οδηγήσει σε κάτι πραγματικά ακραίο. Ο Μπράουν συγκρατήθηκε και αποβλήθηκε ακαριαία, με το σκορ στο 105-95 υπέρ της ομάδας του Μιλγουόκι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις