Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πήγαν στον Παρνασσό δίχως αλυσίδες και κόλλησαν στα χιόνια -Δείτε το βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Πήγαν στον Παρνασσό δίχως αλυσίδες και κόλλησαν στα χιόνια -Δείτε το βίντεο

Σημαντικές δυσκολίες συνάντησαν τις προηγούμενες ώρες πολλοί οδηγοί που κατευθύνονταν στον Παρνασσό και δεν είχαν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παγωμένο είναι το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, με τη θερμοκρασία να έχει πέσει κατακόρυφα. Χιόνι, ωστόσο, μέσα στην Αθήνα δεν έχουμε δει, κάτι το οποίο… στεναχώρησε τους φίλους των λευκών τοπίων που θα ήθελαν να δουν για ακόμη μια φορά την πρωτεύουσα χιονισμένη. Γι’ αυτούς, ωστόσο, υπάρχει ο Παρνασσός, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, που έχει ήδη αρχίσει να κατακλύζεται από μικρούς και μεγάλους οι οποίοι επισκέπτονται αυτόν τον δημοφιλή χειμερινό προορισμό της Στερεάς Ελλάδας είτε απλά για να απολαύσουν τη βόλτα τους, είτε για να κάνουν σκι. Η πρόσβαση, ωστόσο, στον Παρνασσό απαιτεί προσοχή, μιας και το χιόνι καθιστά την ύπαρξη των αντιολισθητικών αλυσίδων αναγκαία.

Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ώρες στο Arachovameteo.gr στο Facebook, όπου βλέπουμε αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στο βουνό. Όσοι είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες έφτασαν στον Παρνασσό δίχως να συναντήσουν δυσκολίες. Από την άλλη, όσοι δεν φρόντισαν να εφοδιαστούν με αντιολισθητικά μέσα συνάντησαν αρκετές δυσκολίες. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν αρκεί να έχουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ, αλλά και να γνωρίζουμε πώς τοποθετούνται. Υπενθυμίζεται ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Δηλαδή στον πίσω άξονα στα πισωκίνητα οχήματα και στον εμπρός άξονα στα προσθιοκίνητα. Στους εμπρός τροχούς τοποθετούνται και στα τετρακίνητα οχήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις