Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Πουλόπουλος – Καρπαθίου: Η απάντηση του δημοσιογράφου στον πατέρα Στυλιανό
LIFESTYLE

Πουλόπουλος – Καρπαθίου: Η απάντηση του δημοσιογράφου στον πατέρα Στυλιανό

Πουλόπουλος - Καρπαθίου: "Θλίψη δεν έχω σίγουρα, ούτε μίσος"

Ο Γιάννης Πουλόπουλος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά τον σάλο που προκλήθηκε στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα» την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, καθώς ήρθε σε αντιπαράθεση με τον καλεσμένο, τον πατέρα Στυλιανό Καρπαθίου. Ανάμεσα σε άλλα, ο ιερέας αποκάλεσε τον δημοσιογράφο «διαστροφικό» λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού και υποστήριξε ότι οι χα «έχουν θλίψη και μίσος» μέσα τους.

Απαντώντας, ο Γιάννης Πουλόπουλος αρχικά δήλωσε: «Κοίταξε, καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις και ο καθένας μπορεί να κρίνει από αυτό που ακούει, αν το θεωρεί σωστό ή λάθος. Θλίψη δεν έχω σίγουρα, ούτε μίσος, τώρα αν κάνω προπαγάνδα ή όχι, αν έχω προσφέρει έστω και ένα μικρό λιθαράκι στο να περάσει το νομοσχέδιο και ο κύριος Μητσοτάκης να το φέρει στη Βουλή, πραγματικά είμαι πολύ περήφανος και μαγκιά μου».

Δείτε το βίντεο

“Tο να πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του πραγματικά δεν με αφορά”

Για την άποψη που ακούστηκε ότι η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική ασθένεια, ο παρουσιαστής σημείωσε: «Να στεναχωρηθώ; Όχι. Δεν με αγγίζουν αυτά τα πράγματα, το να πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του πραγματικά δεν με αφορά. Ίσα-ίσα προτιμώ κάποιον που θα μου τα πει μέσα στη μούρη μου παρά κάποιον που θα μου τα πει πίσω από την πλάτη μου. Έχω αποφασίσει λοιπόν φέτος ό, τι και αν ακούσω, ακόμα και αν αυτό που ακούω με ενοχλεί, με στεναχωρεί, με θλίβει, να διατηρώ τη ψυχραιμία μου». Και πρόσθεσε: «Τα μηνύματα που δέχτηκα στα social media μετά μου έλεγαν όλοι: “Τι καλά που στάθηκες!” και “με πόσο ήθος αντιμετώπισες αυτήν την επίθεση”».

Για το τι είδους αλλαγή θα φέρει στην προσωπική του σχέση με τον σύντροφο του το νομοσχέδιο, ο Γιάννης Πουλόπουλος απάντησε: «Έχω αποδεχτεί μια πρόταση για να προχωρήσουμε σε πολιτικό γάμο. Εκεί κατά το καλοκαίρι θέλουμε πάρα πολύ να παντρευτούμε στη Μύκονο. Θέλω πάρα πολύ να μοιραστώ τη χαρά μου με φίλους, όπως είχα κάνει και στο παρελθόν, με το πάρτι που είχα κάνει με το σύμφωνο συμβίωσης και επειδή η Μαρία [Μπακοδήμου]ήταν μία από τους 30, μπορεί να σε βεβαιώσει ότι σε αυτό το πάρτι δεν υπήρχε καμία θλίψη, δεν υπήρχε καθόλου μίσος, παρά μόνο λόγια αγάπης».

Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου τον αποκάλεσε διαστροφικό σε συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε έντονο κλίμα ο Γιάννης Πουλόπουλος και ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου συζήτησαν on air για το νομοσχέδιο που αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Οι δυο τους διαφώνησαν αρκετά στο πλατό του «Super Κατερίνα» με αποκορύφωμα τη στιγμή που ο ρεπόρτερ ρωτά τον ιερέα «δηλαδή με λέτε διαστροφικό;» και τον καλεσμένο να απαντά «ναι σας λέω διαστροφικό». «Όλοι αποζητούμε το φυσιολογικό. Να δούμε αυτή η φύση μάς λέει ότι είναι θεμιτή κατάσταση η ομοφυλοφιλία; Δεν ξέρω αν υπάρχει ευτυχία ή έρωτας ανάμεσά τους. Δηλώνουν ευτυχισμένοι αλλά είναι μέσα στη θλίψη, δηλώνουν αγάπη αλλά είναι μέσα στο μίσος» είπε ο ιερέας και έκανε μια αναφορά στο «Συμπόσιο» του Πλάτωνα.

Εκεί απάντησε ο Γιάννης Πουλόπουλος που του ανέφερε τη θεωρία για το μισό πορτοκάλι όπου το ένα μέρος ψάχνει το άλλο του μισό. «Δεν είναι κοινωνικό θέμα. Είναι άκαρπες συκιές αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε στη συνέχεια με τον Γιάννη Πουλόπουλο να παρεμβαίνει και να του λέει πως τον προσβάλλει με τα λόγια του. «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μέσα τους θλίψη και μίσος και κυρίως οι άνθρωποι εκείνοι που υφίστανται τον βιασμό», συνέχισε ο Στυλιανός Καρπαθίου κι ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για τι πράγμα μιλάει.

Του απάντησε: «Με συγχωρείτε κύριε, δεν υπάρχει βιασμός; Η φύση διαφορετικά ορίζει τα πράγματα. Ακόμα και καθαρά ιατρικά, αυτό το οποίο κάνετε είναι απολύτως αφύσικο» και πρόσθεσε: «Δικαίωμα έχετε αυτό το οποίο θέλετε να είστε, αλλά στο σπίτι σας. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το κάνετε δημόσιο θέαμα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ στα παιδιά μου να τους κάνετε προπαγάνδα. Με καλέσατε να σας πω κάποια πράγματα. Είστε σε λάθος δρόμο». «Αν θέλετε να περάσετε τις ιδέες σας, είναι διαστροφικές» είπε ακόμη στον Γιάννη Πουλόπουλο. «Με λέτε διαστροφικό;» τον ρώτησε. «Ναι σας λέω διαστροφικό» απάντησε ο ιερέας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις