Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία 41χρονης εγκύου Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 41χρονης εγκύου Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι

Δολοφονία 41χρονης εγκύου Θεσσαλονίκη: Τι κατέθεσαν στον ανακριτή

Προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου, Γεωργίας Μουράτη, στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο συλληφθέντες που διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βίαιη διακοπή κύησης, ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους.

«Δεν θα ομολογήσω κάτι που δεν έκανα» ισχυρίστηκε ο σύντροφός της

Στην απολογία του ο σύντροφός της ισχυρίστηκε και πάλι πως δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας Μουράτη στη Θεσσαλονίκη και τόνισε πως δεν απεικονίζεται αυτός στα βίντεο που κυκλοφορούν. «Δεν θα ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο» είπε αρχικά ενώπιον του ανακριτή ο σύντροφός της. «Εκείνο το βράδυ είχα πάρει χάπια και κοιμόμουν. Προφανώς ο φίλος μου με κάποιον συνεργό διέπραξε το έγκλημα. Στα βίντεο που μου δείχνετε δεν είμαι εγώ. Είναι μάλλον ο συνεργός του φίλου μου» υποστήριξε ακόμη ο 39χρονος. «Ήθελα να κάνουμε παιδί. Η έκτρωση ήταν απόφαση της Γεωργίας που την αποδέχθηκα» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανακριτή.

«Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο σύντροφός της», ισχυρίστηκε ο 34χρονος στην απολογία του

Σοκ προκαλούν τα όσα υποστηρίζει ο 34χρονος φίλος του συντρόφου της 41χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη που κατηγορούνται ότι από κοινού σκότωσαν και εγκατέλειψαν σε ερημική τοποθεσία την άτυχη έγκυο την Πρωτοχρονιά. «Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος. Δέχθηκα την πρόταση να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς όμως να πάθει κανένας τίποτα». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή ο φερόμενος συνεργός στη δολοφονία της Γεωργίας Μουράτη.

Σοκάρει η κατάθεση του 34χρονου: «Πήρε το μαχαίρι στα χέρια και με έδιωξε»

Όπως περιέγραψε ο ίδιος για το μοιραίο βράδυ: «Εγώ την ακινητοποίησα και ο 39χρονος τη φίμωσε και την έδεσε. Το θύμα είχε αναπνευστικά προβλήματα, της κατέβασα την ταινία για να πάρει ανάσα. Ο 39χρονος όμως όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια, με έδιωξε και μου είπε να περιμένω στο αυτοκίνητο». «Μετά ήρθε και μου είπε πως την σκότωσε. Αποδέχτηκα τη μεταφορά με το μπαούλο γιατί με απείλησε ότι αν δεν το κάνω θα πάθω τα ίδια εγώ και η οικογένειά μου» είπε ακόμη ο φερόμενος ως συνεργός ενώπιον του ανακριτή.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης και της ληστείας (όλες από κοινού και σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Σημειώνεται ότι κάμερα ασφαλείας έχει «πιάσει» και τους δύο να κουβαλούν ένα μπαούλο, μέσα στο οποίο εικάζεται ότι βρισκόταν η σορός της άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σορός της άτυχης γυναίκας έφερε τραύμα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων στη δεξιά πλευρά. Τα χτυπήματα ήταν τρία και έγιναν με κουζινομάχαιρο, προκαλώντας στη Γεωργία Μουράτη ακατάσχετη αιμορραγία, εκ της οποίας προήλθε ο θάνατός της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις