Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Σκούρα τα βρήκαν οι Πειραιώτες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Σκούρα τα βρήκαν οι Πειραιώτες

Μπασκόνια - Ολυμπιακός: Η συγγνώμη του Μπαρτζώκα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (12/1) ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Μπασκόνια για την 21η αγωνιστική της EuroLeague στο Φερνάντο Μπουέσα Αρένα. Η ομάδα του Μπαρτζώκα τα βρήκε σκούρα αυτήν την εβδομάδα και ηττήθηκε από την ισπανική ομάδα με σκορ 80-69.

Ο αγώνας

Με την κλασική του πεντάδα (Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, χωρίς τους Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Χάουαρντ, Μονέκε, Κοστέλο μπήκε στο παρκέ η Μπασκόνια. Τσιόζα στη δημιουργία και Σεντεκέρσκις στην εκτέλεση έγραψαν το 10-6, ο Κάναν με 3/3 τρίποντα (14-12 στο 8′) κράτησε τους Πειραιώτες όρθιους, πριν ο Αμερικανός βάλει και τέταρτο μακρινό σουτ για το προσπέρασμα (14-17) στο φινάλε της περιόδου.

Μία σύγκρουση των Παπανικολάου – Πίτερς έστειλε τον δεύτερο στα αποδυτήρια, η είσοδος του Πετρούσεφ έδωσε σκορ κοντά στο καλάθι στις αρχές της δεύτερης, όμως ένα αντιαθλητικό του Μπραζντέικις έδωσε πέντε πόντους στη Μπασκόνια για το 22-21. Ο Ολυμπιακός στόχευσε τον Χάουαρντ στην άμυνα και του πήρε το τρίτο φάουλ στο 15′, οι Πετρούσεβ – Μιλουτίνοβ έκαναν πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι των συνεργασιών (31-30 στο 18′) προς το φινάλε του πρώτου μέρους (33-32).

2ο μέρος

Η Μπασκόνια κράτησε το προβάδισμα στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Ιβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Χάουαρντ στο 25′ με το σκορ στο 40-38 και με εκείνον στο παρκέ οι γηπεδούχοι πήγαν στο +8 (48-40). Ο Μονέκε έκανε τη διαφορά με τον δυναμισμό του, έγραψε το 56-47 με γκολ-φάουλ, πριν ο Κοστέλο σκοράρει τρίποντο στο φινάλε της τρίτης για το 59-49. Οι Βάσκοι μπήκαν στην τέταρτη με 4-0, εκτόξευσαν το προβάδισμα στους 14 και έκριναν οριστικά τον αγώνα.

Ο MVP

Ο Μάρκους Χάουαρντ έπαιξε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος καθώς ο Ολυμπιακός τον έφθειρε στην άμυνα, ωστόσο στο δεύτερο καθάρισε τη μπουγάδα. Έβαλε εννέα πόντους στη δεύτερη περίοδο και άλλους 12 στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, από 3/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα σε 22:42.

Η βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός με την χθεσινή ήττα του έφτασε στις 11 νίκες και 10 ήττες με αποτέλεσμα να τον στέλνει εκτός 6αδας και συγκεκριμένα στην 7η θέση ισοβάθμια με τους Μονακό, Παρτιζάν και Μπασκόνια. Αναλυτικά η βαθμολογία είναι η εξής:

Το συγγνώμη του Μπαρτζώκα

Το κλίμα στους Πειραιώτες ήταν βαρύ το βράδυ της Παρασκευής (12/1), μέχρι η αποστολή να φτάσει στο αεροδρόμιο για να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα. Εκεί, 100 φίλοι της ομάδας που ταξίδεψαν μαζί της σε Βαρκελώνη και Βιτόρια αποθέωσαν παίκτες και προπονητές, έδειξαν την υποστήριξή τους εν όψει της ακόμη πιο δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που έδειξε το δέσιμο τμήματος – οπαδών.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη θετική του στάση και προς έκπληξη όλων ζήτησε συγγνώμη για τα δύο αρνητικά αποτελέσματα απέναντι στη Μπαρτσελόνα και τη Μπασκόνια. Για την ιστορία, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός έγραψε 0-2 στις 47 διαβολοβδομάδες της EuroLeague από το 2016/17 κι έπειτα.

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες

Αναντολού Εφές – Βίρτους Μπολόνια (99-75)

Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις Κάουνας (91-73)

Παρτιζάν – Μακάμπι Τελ Αβίβ (88-79)

Βιλλερμπάν – Άλμπα Βερολίνου (63-88)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις