Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το «ματωμένο αποτύπωμα» του οργανωμένου εγκλήματος των Σκοπίων στη Χαλκιδική
ΕΛΛΑΔΑ

Το «ματωμένο αποτύπωμα» του οργανωμένου εγκλήματος των Σκοπίων στη Χαλκιδική

Πόλεμος δύο συμμοριών από τα Σκόπια η δολοφονία του 39χρονου σκοπιανού βαρώνου ναρκωτικών τον Ιούλιο στη Χαλκιδική

Αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών ήταν η δολοφονία του 39χρονου Σκοπιανού «Οκι» σε παραθεριστική κατοικία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τον περασμένο Ιούλιο. Ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους εκτελεστές ένας 33χρονος Σκοπιανός, μέλος της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών στη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές της Β. Μακεδονίας ως ύποπτος άλλων δύο δολοφονιών αντίπαλων κακοποιών. Σημαντικό στοιχείο στα χέρια της Αστυνομίας είναι το πυροβόλο όπλο με τον σιγαστήρα που πέταξαν μακριά οι εκτελεστές όταν διέφυγαν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα αιματηρό επεισόδιο του ανελέητου αιματηρού πολέμου ανάμεσα σε δύο οργανωμένες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών της Βόρειας Μακεδονίας, ήταν η δολοφονία του 39χρονου Σκοπιανού κακοποιού μ το προσωνύμιο « Οki” και ο σοβαρός τραυματισμός φίλου του, σε τουριστική κατοικία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Έξι μήνες μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών, που έριξαν δύο, άγνωστοι τότε, ένοπλοι κατά της κατοικίας του βασικού στόχου τους του 39χρονου αντιπάλου τους, του 45χρονου φίλου και τριών γυναικών με τις οποίες παραθέριζαν, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου κατάφεραν να φθάσουν στην άκρη του νήματος.

Από τα ευρήματα στον τόπο της δολοφονικής επίθεσης και από άλλα στοιχεία, που περιήλθαν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ως έναν εκ των δολοφόνων, 33χρονο Σκοπιανό, μέλος αντίπαλης συμμορίας. Όμως κατά την αναζήτησή του διαπίστωσαν ότι είχε ήδη συλληφθεί και βρίσκεται στη φυλακή των Σκοπίων. Κι αυτό, καθώς, η αλληλοεξόντωση μεταξύ των δύο αντιπάλων συμμοριών   για την πρωτοκαθεδρία στο εμπόριο ναρκωτικών έχει πάρει εδώ και καιρό θηριώδεις διαστάσεις με δέκα νεκρούς, ο καταζητούμενος διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε φυλακή της χώρας του για άλλες δύο δολοφονίες μελών της αντίπαλης ομάδας μέσα σε μπαρ!!! Υπενθυμίζεται ότι  ο 39χρονος, το θύμα της δολοφονίας,  βρισκόταν τον Ιούλιο στη Χαλκιδική για διακοπές μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα: Τη σύζυγό  του, έναν φίλο του κι ακόμα ένα φιλικό ζευγάρι.

 Την τελευταία νύχτα

Οι ένοπλοι που είχαν αναλάβει το «συμβόλαιο θανάτου» χτύπησαν την τελευταία νύχτα της διαμονής των πέντε Σκοπιανών στη Χαλκιδική καθώς την επομένη το πρωί είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν. Προσέγγισαν την παραθεριστική κατοικία και πίσω από γυάλινη είσοδο, με πυροβόλα όπλα που έφεραν σιγαστήρες,  άνοιξαν πυρ προς το εσωτερικό της. Αποτέλεσμα ήταν να βρει ακαριαίο θάνατο ο 39χρονος, ενώ ο 45χρονος φίλος του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ως  ένας εκ των δραστών, ταυτοποιήθηκε  33χρονος Σκοπιανός,  που κρατείται ήδη στις φυλακές της γειτονικής χώρας, όπως προαναφέρθηκε. Η μαφιόζικη εκτέλεση στη Χαλκιδική είναι μέρος, όπως εκτίμησαν οι Αρχές από την πρώτη στιγμή, του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών των δύο εγκληματικών ομάδων των Σκοπίων που δραστηριοποιούνται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών και σε άλλους χώρους του οργανωμένου εγκλήματος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ιδού πως περιγράφει, μεταξύ άλλων, τα γεγονότα,  η ΕΛ.ΑΣ:  «Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου 2023 σε περιοχή της Χαλκιδικής, δύο άτομα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν παραθεριστική οικία και με τη χρήση πυροβόλων όπλων, πυροβόλησαν προς το εσωτερικό της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 39χρονου και τον τραυματισμό ενός 45χρονου, που διέμεναν μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς τους. Από την εξερεύνηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξωτερικά της οικίας 19 κάλυκες, ένα φυσίγγιο και μία γεμιστήρα όπλου. Η έρευνα επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Παράλληλα, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την οικία και σε δύσβατη θαμνώδη έκταση, εντοπίστηκε ένα πιστόλι ανατολικού τύπου που έφερε σιγαστήρα και γεμιστήρα με 5 φυσίγγια, μάλλινος σκούφος και ζευγάρι γάντια με ίχνη πυρίτιδας. Από τις επακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις των ευρημάτων διαπιστώθηκε η χρήση τους κατά την εγκληματική πράξη και σε συνεργασία με τις Διωκτικές Αρχές στο εξωτερικό, εξακριβώθηκε η συμμετοχή του αλλοδαπού άνδρα, ως ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας των ομοεθνών του. Σε βάρος του εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοσή του στη χώρα μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις