Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διοικητές νοσοκομείων προκήρυξη 2024: Θα καλυφθούν συνολικά 152 θέσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητές νοσοκομείων προκήρυξη 2024: Θα καλυφθούν συνολικά 152 θέσεις

Διοικητές νοσοκομείων προκήρυξη 2024: Δημοσιεύθηκε η δεύτερη, κατά σειρά, προκήρυξη που αφορά στη στελέχωση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας

Δημοσιεύθηκε η δεύτερη, κατά σειρά, προκήρυξη που αφορά στη στελέχωση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας, σε εφαρμογή του νέου νόμου 5062/2023 για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους». Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας (Αττικής, Πειραιώς-Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης). Στην προκήρυξη περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των προκηρυσσομένων θέσεων ανά κατηγορία, τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής.

Οι νέες αυξημένες αποδοχές των νέων διοικήσεων νοσοκομείων και ΥΠΕ -Αναλυτικά οι μισθοί

Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται η Τρίτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. και καταληκτική η Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2023 δημοσιεύθηκε η πρώτη προκήρυξη που αφορούσε στην κάλυψη 21 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη δημοσίευση των δύο ενιαίων προκηρύξεων για τους Διοικητές των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, τίθενται οι βάσεις για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις πνοής στον χώρο της υγείας, οι οποίες αποτέλεσαν προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η μεταρρύθμιση εφαρμόστηκε αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στις 3 Νοεμβρίου 2023 και την έκδοση, στις 4 Δεκεμβρίου, της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των φορέων του Δημοσίου που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, ένα μήνα νωρίτερα από τη θεσμικά προβλεπόμενη προθεσμία έκδοσης. Για να συμβεί αυτό, τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Υπουργείο Υγείας και το Α.Σ.Ε.Π. εργάστηκαν εντατικά ολόκληρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ολοκληρώσουν, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, την υλοποίηση της κρίσιμης αυτής μεταρρύθμισης.

Κεραμέως: Εφαρμόζουμε οριζοντίως τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίσαμε

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε: Με τη δημοσίευση των δύο προκηρύξεων για τους Διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών θέτουμε σε εφαρμογή μία σημαντική μεταρρύθμιση για την επιλογή άξιων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης, και συνεπώς για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στο Κράτος. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, εκκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και θα την επεκτείνουμε σταδιακά σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, εφαρμόζοντας οριζοντίως τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίσαμε.

Γεωργιάδης: Η διαδικασία θα οδηγήσει στην επιλογή εξαιρετικά άξιων Διοικήσεων

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχής πως ως Υπουργός Υγείας είχα την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιλογής των Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών και Διοικητών Νοσοκομείων μέσω της νέας διαφανούς και αξιοκρατικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον νέο Νόμο. Είμαι βέβαιος ότι η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην επιλογή εξαιρετικά άξιων Διοικήσεων που θα κάνουν περήφανους τους Έλληνες πολίτες για τα αποτελέσματα τους στη Δημόσια Υγεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις